comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Ersun Yanal 10 milyon Euro'yu reddetti!

18 Mart 2014, Salı 10:33

Fenerbahçe'de son dönemde en çok konuşulan konulardan biri Salih Uçan ve takımdaki geleceği...

İtalyan devi Roma'nın Salih Uçan için 10 milyon euroluk teklif yaptığı ancak bunu Ersun Yanal'ın geri çevirdiği belirtildi.

Bugün gazetesindeki haber şu şekilde;

Roma'nın genç yıldız için peşin 10 milyon euro önerdiği ortaya çıkmıştı. Bu teklife bazı yöneticiler sıcak baksa da teknik direktör Yanal'ın “Salih benim gelecek sezonki kozum” diyerek karşı durduğu öğrenildi.

Roma, Fenerbahçe'nin 2 sezon önce İzmir ekibi Bucaspor'dan kadrosuna kattığı Salih Uçan'ın peşini bırakmıyor. Yaz döneminde genç oyuncu için sık sık Kanarya'nın kapısını çalan İtalyan devinin geçtiğimiz günlerde de peşin 10 milyon euroluk çarpıcı bir teklif getirdiği ortaya çıkmıştı. Bu durum Salih'ten büyük beklentileri olan Sarı-Lacivertli camiada endişeye neden olsa da teknik direktör Ersun Yanal'ın 20 yaşındaki futbolcuyu bırakmaya hiç niyeti yok. Öyle ki Roma'nın teklifini geri çeviren isim de Yanal'ın ta kendisi.

Başkan kararı hocaya bıraktı

Roma'nın sunduğu teklifin ardından piyasa şartlarını da değerlendiren bazı Sarı-Lacivertli yöneticiler Salih'in satılmasından yana tavır koydu. Konuyla ilgili görüş bildirmeyen Başkan Aziz Yıldırım da kararı Ersun Yanal'a bıraktı. Tecrübeli teknik adam ise transferle ilgili fikrini soran yöneticilere çok net konuşarak “Salih benim gelecek sezonki en önemli kozum. Kuracağım takımın en önemli isimlerinden biri olacak. Hiçbir yere gitmesine izin vermem” dedi.

Öte yandan Yanal'ın sezon sonunda takımda büyük bir gençleştirme hamlesi başlatacağı belirtiliyor. Bu sezonu geçiş dönemi olarak gören ve bütün planlarını şampiyonluk üzerine kuran Yanal risk almak yerine, tecrübeli isimlerle hedefe yürümeyi daha uygun buluyor. Bu yüzden Salih'e fazla forma şansı tanımadığı için aldığı eleştirilere göğüs geriyor. Başarılı teknik adam diğer yandan da Salih'in gelecek sezona kadar fiziki açıdan eksikliklerini giderip daha güçlü hale gelmesini umuyor.


(Bugün)

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!