comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'ye erken bahar nasıl geldi?

16 Mart 2014, Pazar 09:47

Bir ara rakiplerinin nefesini ensesinde hisseden sarı-lacivertli ekip, Başkan Aziz Yıldırım'ın devreye girmesi, yedeklerin yüksek verimi ve sakatların yeniden iyileşmesi ile birlikte çabuk toparlandı, Kayseri Erciyes'i yenmesi halinde önemli bir avantajı ele geçirme şansına ulaştı.

Fenerbahçe'de Kayseri Erciyes maçı öncesi moraller tavan yaparken, sarı-lacivertli kulüp bahar havasını şimdiden yaşamaya başladı.
 
Ligin ikinci yarısına ciddi sakatlıklar ve puan kayıpları ile başlayan, bir ara rakiplerinin nefesini ensesinde hissetmeye başlayan sarı-lacivertli ekipte işlerin tekrar rayına oturması hem moralleri yükseltti, hem de özgüveni geri getirdi. Son sekiz haftalık inişli-çıkışlı dönemde yaşananlar adeta siyah ve beyaz gibiydi. Ancak bugün gelinen nokta şampiyonluk için herkesi ümitlendirdi.
 
1 - Kampın en iyi oyuncusu Alper, son hazırlık maçına sakatlanmış ve 3 hafta takımdan uzak kalmıştı. Genç futbolcu iyileştikten sonra takımı adeta sırtladı.
 
2 - İkinci yarının ilk maçında Emenike, ikinci maçında Webo ve ardından Sow sakatlandı. Takım forvetsiz kaldı. Cenk Tosun girişiminden de sonuç alınamayınca tüm yük Kuyt'a bindi. Ancak şu anda tüm golcüler iyileşti ve yeniden devreye girdi.
 
3 - Forvet kadar defans bloğu da bozuldu. Egemen hem cezalı, hem de sakat olduğu için kritik maçlar kaçırdı. Alves ise ayak tenisinde röveşata yaparken omuzunun üstüne düştü. 3 hafta oynayamadı. İki futbolcunun da iyileşmesi derin bir “oh” çektirdi.
 
4 - Eksik ve sakatlıkların etkisiyle ilk yarıdaki güzel futboldan eser yoktu. Önce Gençlerbirliği ardından Trabzon maçındaki oyun taraftarı mutlu etti. Takım bir toparlanma içinde olduğunu gösterdi.
 
5 - Hakem fobisi sona erdi. Sivas maçı ile başlayan tartışmalar son buldu.
 
6 - Fazla forma şansı bulamayan Bekir ve Kadlec şanslarını iyi değerlendirdi. Her zaman hazır olacaklarının mesajını verdi.
 
7 - İklimin sert geçtiği Sivas, Elazığ, Eskişehir gibi deplasman maçları bitti.
 
8 - Başkan Samandıra'ya el koydu. Ligin ilk yarısında takımla dışarıdan ilgilenen Yıldırım, işler sıkıntıya girince kendini gösterdi. Önce sert uyarı ardından yakın ilgi ve maddi konulardaki güvenceler işleri toparladı.

(Milliyet)

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!