comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Büyüka: 'Kepenkler indi, iflas ettik'

12 Mart 2014, Çarşamba 08:32

Usta yorumcu Şansal Büyüka, yarıda kalan derbi maçla ilgili olarak, kötü olayların üstünü örterek ampute maçta bile olay çıktığını söyledi ve ilginç yorumlarda bulundu.

Eski gazeteci ve yayıncı kuruluşta uzun süredir yaptığı programla bilinen Şansal Büyüka, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve yarıda kalan derbi maçla ilgili görüşlerini Milliyet gazetesine açıkladı.

Büyüka; “İşin kötüsü şu; Futbolun çivisini çıkardık. Kötüye prim vere vere, küfrü bile görmezden, duymazdan gele gele, sahadaki adaleti sadece kendimize isteye isteye gerçekten de futbolun çivisini çıkardık. Düşünün bu ülkede “penaltıydı”, ya da “değildi” demek bile kusur haline geldi. Biz hakça, adil bir yönetimi sadece kendimiz için istiyoruz. Sahada adalet, ama sadece kendimiz için adalet! Peki ya rakibe saygı, ya rakibin adaleti, o ne olacak ? Onu düşünen yok.'Ben kazanayım da nasıl kazanırsam kazanayım' anlayışı iliğimize, kemiğimize kadar işlemiş. Eğer Ampute Ligi'nde , engelli bir futbolcumuz, hakemi koltuk değneğiyle dövüyorsa, zaten kepenkler inmiş, ülkenin futbol kültürü, olduğu kadarıyla, iflas etmiş demektir.”

"BANA KİMSE TAHRİK DEMESİN"

“Trabzonspor-Fenerbahçe maçı için ne diyeyim, ne diyeyim? Olacaklar belli değil mi? Türk futbolunu bu kadar sarıp sarmalayan öfke, hakaret dolu bildiri savaşları. Camiasına karşı popülaritesini arttırmaya çalışan, ama futbolun kültürünü bir türlü özümseyemeyen Başkan ve yöneticilerle bundan farklı ne beklenebilir ki? Öfkeyi pompalıyoruz, karşılığını alıyoruz. Bana kimse “tahrik” falan demesin.

Daha maçın birinci dakikası, oyun duruyor, üçüncü dakika oyun duruyor. Olur mu? Üstelik Trabzonspor kendini yakarken, adeta Fenerbahçe'nin de yolunu açtı. Ama şunu söylemeliyim: Maç tatil edilene kadar sahada, güvenli, kaliteli, soğukkanlı, fırsat bulan, tecrübesini konuşturan bir Fenerbahçe takımı vardı. Maçın hükmen sonlanacağını düşünürsek , bu maç Fenerbahçe için üç puandan çok daha fazlası anlamına geliyor.”

"F.BAHÇE HER DEPLASMANDAN ÇIKABİLİR"

Şansal Büyüka, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında süren zirve yarışıyla ilgili olarak; "Hep söylüyorum. Bu fark Fenerbahçe'ye elbette büyük avantaj sağlıyor. Kaldı ki, Trabzonspor deplasmanından gelecek olası bir hükmen galibiyet, Fenerbahçe'ye bu yarışta ciddi bir moral ve ivme katacaktır. Trabzonspor maçının tatil edilene kadar oynanan ilk yarısında şunu da gördük. Sakatları iyileşen Fenerbahçe, her deplasmandan çıkabilecek bir kadroya, kaliteye ve tecrübeye sahip, bu unutulmasın... Galatasaray ‘ın mutlaka deplasman galibiyetlerine ihtiyacı var” yorumunu yaptı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!