comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Olaylı maçın raporu TFF'de

12 Mart 2014, Çarşamba 08:32

Sarı-lacivertli kafilenin stada gelişinden, gece yarısı havaalanına hareketine kadar geçen yaklaşık 6 saatlik süreçte yaşananların detaylı biçimde anlatıldığı raporda özellikle Trabzon kalesinin arkasında bulunan tribündeki taraftarların sahayı ayıran ağları yırttığına ve iki direğin seyircilerin üzerine devrilmesinin büyük bir tehlike yarattığına dikkat çekildi.

Olaylar nedeniyle hakem Bülent Yıldırım tarafından tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçının temsilcilerinin Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yaşananlarla ilgili kapsamlı raporları TFF'ye ulaştı.

Temsilciler Turgay Sabuncuoğlu, İsmail Sökelen ve Celil Taşkın'ın, saat 18.30'dan gece 00.30'a dek stat içinde ve hemen dışında meydana gelen olayları yazdığı raporlarında çok ciddi bir tehlikenin atlatıldığı kaleme alındı. Fenerbahçe kafilesinin stada gelişinden, gece yarısı havaalanına hareketine kadar geçen yaklaşık 6 saatlik süreçte yaşananların detaylı biçimde anlatıldığı temsilci raporları doğrultusunda Trabzonspor Kulübü dün Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

OTOBÜSE SALDIRI

Temsilciler olayların Fenerbahçe takımı ve yöneticilerini taşıyan iki otobüsün stat protokol kapısından giriş yaptığı sırada sokakta toplanan kalabalığın fiili saldırısına maruz kaldığını ve yöneticilere ait otobüsün atılan sert cisimlerle camlarının kırıldığını rapor etti. Bu sırada ses bombası ve havai fişek atıldığı kaydedildi.

Taraftarın stada girmesinden sonra Fenerbahçe aleyhine yapılan tezahüratın, futbolcuların ısınmak üzere sahaya çıkmasından sonra arttığı ve Volkan'ın bulunduğu kale arkasından pet şişe, çakmak, metal para atıldığı, altı adet torpilin bu alana düştüğü belirtildi.

47. SANİYEDE DURDU

Maçın başlama düdüğünden hemen sonra Trabzonspor'un savunduğu kale arkası bölümden sahaya konfeti atıldığı ve hakem Bülent Yıldırım'ın oyunun 47. saniyesi oynanırken maçı durdurup sahayı temizlettiği ve 1.5 dakika aradan sonra maçın tekrar başladığı yazıldı. Kronometre 1.11 dakikayı gösterirken Volkan Demirel'in sırtına sert bir cisim isabet ettiği, maçın 3.19. dakikasında ise Volkan'ın yine kendisine doğru atılan maddeleri hakem Yıldırım'a gösterdiği, hakemin de temsilcilere uyarıda bulunduğu, maçın 2 dakika 10 saniye durduğu vurgulandı.

GOL SONRASI KARIŞTI

18. dakikada Caner'in kullandığı köşe atışı sırasında bu bölgeye taş ve çakmak atıldığını yazan temsilciler, Fenerbahçe'nin 22. dakikada Emenike ile bulduğu golden sonra kaleci Volkan'ın yedek kulübesine koşarak sevincini paylaşmasıyla, deniz tarafındaki kale arkası tribünden çok sayıda patlayıcı madde ile pet şişe, metal bir kapı kolu ve çakmağın sahaya atıldığını, hakem Yıldırım'ın oyunu başlatmasına kadar 8 dakikanın geçtiğini vurguladı. İki dakika sonra da bu tribünden büyük bir tuğla parçasının Volkan'ın hemen yanına düştüğü, Fenerbahçe kalecisinin bunu hakeme götürmek istemesi sırasında Trabzonsporlu 32 forma numaralı Yusuf Erdoğan ile arasında gerilim yaşandığı, diğer oyuncuların da bu tartışmaya katıldığı raporlara yansıdı.

Oyunun başlamasının ardından bu kez Trabzonspor kalesinin bulunduğu kale arkası tribündeki taraftarın sahayı ayıran ağları yırttığı ve iki direğin tehlikeli biçimde seyircilerin üzerine devrildiği, hakemin normal sürenin bitmesinden sonra oyuna 10 dakika ilave ettiği belirtildi. Kronometre 48. dakikayı gösterirken ışıklı tabelanın üzerinde yer alan bayrak direklerine tırmanan bir taraftarın Fenerbahçe bayrağını keserek indirdiği, 50. dakikada Trabzonspor kalesi önündeki bir pozisyonda Emenike'nin tribünden gelen bir cisim sonrası yere yığıldığı ifade edildi.

52. dakikada ise bu kez deniz tarafındaki kale arkası tribün önündeki ağların yırtıldığı, iki direğin ise kırıldığı rapor edildi. Uzatmanın bitmesine 25 saniye kala Trabzonspor'un kullanacağı serbest atış öncesi Volkan'ın koruduğu kalenin hemen içine iki tane yanıcı madde atılması üzerine hakem Yıldırım'ın yardımcılarını yanına çağırarak dakika 54.39'u gösterirken soyunma odasına gittiği ve maçı tatil ettiği kayıtlara geçti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!