Yargıtay'ın, olmayan AİHM kararlarını emsal göstererek Fenerbahçe yöneticilerinin cezasını onadığı öne sürüldü.
Karşı gazetesinden İlhan Taşçı'nın haberine göre, Aziz Yıldırım başta olmak üzere Fenerbahçe yöneticilerinin cezalarını onayan Yargıtay 5. Dairesi'nin gerekçeli kararında, "olmayan" AİHM kararlarını emsal gösterdiği iddia ediliyor.
Gerekçeli kararda AİHM'nin "Aydoğdu, Duran ve Kaya" adlı kararlarına atıfta bulunuluyor. Bu isimlerle ilgili 42 AİHM kararı var. Ancak Karşı gazetesinde yer alan haberde bunların hiçbirinin Fenerbahçe konusundaki davayla ilgisinin olmadığı öne sürülüyor.
Kararda "AİHM'nin, Baykov ve Rusya kararında da belirtildiği üzere..." diye atıfta bulunulan dosya ise hiç yok.
YENİDEN İNCELENİYOR
Bu arada YARSAV ise Twitter hesabından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fenerbahçe/şike dosyasını yeniden incelemeye aldığını duyurdu. YARSAV şunları yazdı: "yasa gereği dosyanın infaz için İstanbul 'a gönderilmesi gerekirken, sanıklarca yapılan inceleme istemi dikkate alındı. Bu inceleme sonucunda Ceza Genel Kuruluna yapılacak itiraz üzerine Yargıtay 5.Ceza Dairesinin kararı değişebilir. Başsavcılığın bu incelemeyi tamamlaması için yasal bir süre sınırı bulunmamaktadır."

