comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fransızlar, Alper Potuk'a hayran kaldı

21 Şubat 2014, Cuma 16:32

Menajer Mithat Halis, Alper Potuk'un neden Fransa'ya transfer olmadığına dair açıklamalar yaptı.

Menajer Mithat Halis, Türk futbolcuların neden Fransa'ya transfer olamadığına dair açıklamalar yaptı.

Mithat Halis, "Eskişehirspor'la Marsiyla, Avrupa Ligi'nde karşı karşıya geldiği zaman Alper'i tanıdılar. Teklifte bulundular. 5 milyon Euro verdiler. Eskişehirspor daha fazla istedi. Transfer olmadı. Alper iki defa Marsilya'ya karşı oynadı. Orada Bruno Cheyrou vardı. Yaşlanıp gidecek olduğu için yerine Alper'i tavsiye etti. Alper'le karşılıklı oynadı ve onu çok beğendi. Cheyrou'yla konuştum, 'Alper çok iyi oyuncu. Uzmanı olarak söylüyorum. Karşılıklı olarak söylüyorum. Ben de orta sahayım. çok iyi oyuncu' dedi. Ama Marsilya 5 milyon Euro'nun üzerine çıkamadı. Alper de Fenerbahçe'ye gitti" dedi.

ALPER'İ ZATEN BİLİYORLARDI, DEFALARCA İZLEDİLER

Aykut Kocaman'ın o zaman Fenerbahçe teknik direktörü olduğunu hatırlatan Mihat Halis,"Aykut hoca, 'Marsilya gerçekten istiyor mu Alper'i' dedi. Ersun hoca da gelişmeleri biliyor; çünkü Marsilya, Ersun hocaya da sordu, Alper'i. Yani Marsilya'nın şimdi izlemesi, keşfetmesi gibi bir şey yok. Zaten Alper'i biliyorlardı, defalarca izlemişlerdi" ifadelerini kullandı.

ARTIK MARSİLYA, ALPER'İ FENERBAHÇE'DEN ALAMAZ

Halis, bundan böyle Marsilya'nın Alper'i alamayacağını belirterek, "Marsilya'nın gücü artık, Alper'i Fenerbahçe'den almaya yetmez. Zaten Fransa'da vergi yasaları çıktı. Alper'i çok daha büyük takımlar alabilerse alır" diye konuştu.

VEYSEL SARI'YI ÇOK İSTEDİLER, ŞİMDİ AYTAÇ'I İSTİYORLAR

Marsilya'nın sadece Alper'i değil, Türkiye Ligi'nde iyi oynayan pek çok oyuncuyu izlediğini belirten Halis, "Eskişehirsporlu Aytaç Kara için olumlu rakamlar geldi. Veysel Sarı'yı bir ara çok istediler. Ama yine rakamda anlaşılamadı. Azpilicueta, Chelsea'yi gidince Veysel'i almayı çok istediler" dedi.

ERMENİ LOBİSİ ENGEL

Mithat Halis, Marsilya'nın Türk oyuncuları sürekli izlemesine karşın, transferde tereddüt yaşadığını belirterek, "Ermeni lobisi Marsilya'da çok güçlü. Belediye kısmında yaşıyorlar. Belediye'ye bağlı bir kulüp Marsilya. Belediye'deki siyasi aritmetik onların politikalarını etkiliyor. Örneğin Servet Çetin'in transferinde Ermeni lobisinden kaynaklanan sorunlar yaşanmıştı. Bunların artık giderilmesini lazım. Örneğin Trabzonspor, Ermeni olduğu için Mkhitaryan'ı transfer etmedi. Metalurh Donetsk'de oynarken Özkan Sümer Mkhitaryan'ı keşfetti. Ama bu nedenle transfer etmediler. Ne oyuncular kaçıp gidiyor" şeklinde konuştu.

SERVET ÇETİN'E 9 MİLYON EURO VERDİLER; AMA LOBİ TRANSFERİ ENGELLEDİ

Marsilya, bir kaç sezon önce, Galatasaray'da oynadığı dönemde Servet Çetin'e 9 milyon Euro vermişti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!