comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Emenike'nin en uzun maratonu!

21 Şubat 2014, Cuma 09:34

Emmanuel Emenike 6 saat 45 dakikalık uçuştan sonra antrenmana çıktı. Emenike, istese 'Yorgunum' diyerek sabahki antrenmana çıkmazdı ama çalışmayı seçti. Akşam idmanına da çıkmak istedi ama Ersun Yanal, 'Git dinlen' diyerek zorla izin verdi.

Emmanuel Emenike, ikiz bebeklerini dünyaya getirirken, 22 yaşında hayata veda eden erkek kardeşi Felix'in eşi Mary Collins'in cenaze töreni için gittiği Nijerya'dan perşembe günü İstanbul'a döndü ve antrenmana çıktı. Bu basit gözüken olayda çok çarpıcı detaylar saklı.

Teknik heyet, pazar günü ölüm haberini alınca "Hemen Nijerya'ya git" dedi. Emenike, ailesinin hamisi. Bütün ailesine o bakıyor. Nijerya'ya gitmesi bu nedenle çok önemliydi ama Emenike "Kasımpaşa maçından sonra giderim" dedi.

Kariyerini riske atma pahasına Kasımpaşa maçında 2 kez oyuna girmeye niyetlendi. Goller gelince kulübeye döndü. Doktorlar sakatlığının nüksetmesinden korkuyordu. Oynasa sezonu kapatma ihtimali vardı. Belki de Dünya Kupası finallerine bile gidemeyecekti.

F.BAHÇE'YE CEPTEN DEĞİL GÖNÜLDEN BAĞLI

Nijerya'ya maçtan sonra gitmeyi tercih etti. İki gün izinliydi. Ekstra izin de istemedi. Çarşambayı perşembeye bağlayan gece de 6 saat 45 dakikalık bir uçuşla Afrika'dan Türkiye'ye döndü. Emenike İstanbul'a ayak bastığında saatler sabah 06.00'yı gösteriyordu. Sabah 11.00'de de takımla antrenmana katıldı. 3-4 saatlik uykuyla çalışmaya çıktı. İstese "Yorgunum" der, teknik heyetten izin alır ve çalışmazdı ama Emenike kapris yapmak yerine takımla birlikte olmayı seçti.

Sow ve Webo sakatken kendini riske etme pahasına Kasımpaşa maçında oynamak isteyen Emenike'nin ayağının tozuyla 11.00'de idmana çıkması, Ersun Yanal'ı çok memnun etti. Ersun Hoca, akşam antrenmanına da çıkmak isteyen Emenike'ye "Git dinlen" diyerek akşam zorla izin verdi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!