comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçeli avukatlar, Trabzonspor'a yanıt verdi!

20 Şubat 2014, Perşembe 18:33

Fenerbahçeli Avukatlar Derneği, CNN Türk'te Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve avukatlar Hakan Orhan ve Atilla Dilaver'in yapmış olduğu açıklamalara dair bir açıklama yaptı.

Fenerbahçeli Avukatlar Derneği, CNN Türk'te Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve avukatlar Hakan Orhan ve Atilla Dilaver'in yapmış olduğu açıklamalara dair bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklama şu şekilde;

CNN Türk'te Trabzonspor başkanı ve avukatlar Hakan Orhan ve Atilla Dilaver'in yapmış olduğu açıklamalara dair Fenerbahçeli Avukatlar Derneği olarak gerçeklere, hayatın olağan akışına ve hukuka açıkça aykırı olan bu beyanlarla ilgili olarak kayıtsız kalmamayı tercih etmekle aşağıdaki açıklamayı kamuoyunun bilgi ve dikkatlerine sunuyoruz.

TRABZONSPOR ADINA GİZLENEN GERÇEKLER

1-Söz konusu programda, 2010-11 sezonunun 22.haftasında oynanan Manisaspor-Trabzonspor müsabakasında, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanının teşvik primiverdiği iddia edilmiş, bu primin başkanımız Sayın Aziz Yıldırım tarafından Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı'ya 400 bin dolar olarak gönderildiği ifade edilmiştir.

*** Bu iddia gerçek dışıdır. Gönderilen para 400 bin dolar değil 2 milyon TL'dir. Bu paranın, banka havalesi ile maçtan 15 gün önce gönderildiği ve geri ödemesinin 4 adet çekle yapıldığı düşünüldüğünde teşvik parası iddiası, hukuka aykırı olduğu kadar orta seviyedeki bir zekanın spor algısına ilişkin olası tezahürünün de altındadır.

Kaldı ki bu tespitlere ilişkin tüm belge ve ekleri savunmalarla birlikte mahkeme dosyasına sunuludur.

*** Öncelikle belirtmek isteriz ki; Trabzonspor hukukçularının Manisaspor-Trabzonspor müsabakasından dolayı Fenerbahçe Başkanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü hakkında 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bu maçla ilgili verilen beraat kararından haberdar olmamaları mümkün değildir.

Bununla birlikte kamuoyunu yanıltarak şike ve teşvik algısı yaratma görevine soyunanlar tarafından bu maçın seçilmesi tesadüf değildir.

Zira dosyada yer alan tüm maçlar içerisinde Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım'ın para hareketine tesadüf edilen yegane maç budur. Ve algı mühendislerinin mahkemece beraat kararı verilen bu maçı kamuoyu ile tartışmalarının tek sebebi de budur.

Oysa ki kamuoyunun bilmesi gereken; bu maçla ilgili tüm savunmalara ve sunulan tüm belgelere itibar edildiği, Fenerbahçe Spor Kulübü ve yöneticilerinin teşvik eylemlerine rastlanmadığı ve bu maçın kararda yer almadığıdır.

SERKAN ACAR İLE İLGİLİ YARATILMAYA ÇALIŞILAN ALGI VE TRABZONSPOR AVUKATLARININ YAPTIĞI AÇIKLAMALAR TAHTINDA ÇARPITILMAYA ÇALIŞILAN GERÇEKLER

*** Öncelikle belirtmek isteriz ki; Serkan Acar ile ilgili Başkanımızın avukatı Sayın Abdullah Kaya tarafından yapılan açıklamalar, bu konuda iddia sahibi Trabzonspor tarafından yeteri kadar anlaşılmış olacak ki konu bu mecradan başka mecralara çekilmiş ve gelinen noktada, ileri sürülen bir diğer iddiada da aynı hukuka ve gerçeklere aykırılıklar tekrar edilmeye çalışılmıştır.

Okuduklarını anlamayan ya da anladıklarını çarpıtarak topluma sunmaya çalışanlar bu defa da Fenerbahçe'nin UEFA'da yapılan yargılamasındaki 2011/2012 katılım formu ile ilgili gerçeğe aykırı beyanlarda bulunmuşlardır.

Bu şahıslar tarafından Serkan Acar konusunda kamuoyu önünde düştükleri durumu kamuoyu önünde telafisi başka bir yalanla örtülmeye çalışılmış ve 5 Mayıs 2011 tarihli katılım formu sanki 2012 tarihli form gibi kamuoyuna sunulmaya çalışmıştır.

Oysaki gerçek bir okuma uzaklığındadır.

ilk defa kamuoyu ile paylaştıklarını söyledikleri belgeleri bir kez dahi okumayan bu şahıslar, UEFA Disiplin Müfettişi, UEFA Disiplin Kurulu Kararı ve UEFA Tahkim Kurulu Kararı ve CAS yargılamalarından bi haber olduklarından ya da yeterli derecede spor hukuku bilgisine ve yabancı dile hakim olmadıklarından dolayı bu belgelerde açıkça yazan tarihi dahi saptırma cüretini göstermişlerdir.

“Olsa olsa bu 2012 yılına ait katılım formu” şeklindeki düşüncelerle algı tetikçiliği yapanların, bu belgelerin kamuoyu ile paylaşıldığı anda ne cevap vereceği ise tarafımızca merak konusudur.

TRABZONSPOR'A KARŞI GİZLENEN GERÇEKLER

Kendisini sadece hukukçu olarak tanıtan, bu nedenle meslektaşımız olarak addedemediğimiz Atilla Dilaver, gerek sosyal medyada gerekse basın yolu ile yaptığı açıklamalar tahtında görüldüğü üzere Trabzonspor başkanı ve yönetimi ile tam bir birliktelik içinde olduğu izlenimi yaratmaktadır.

Şimdi Fenerbahçeli Avukatlar Derneği olarak Sayın Trabzonspor Kulübü başkan ve yönetimini temsil eden hukukçu Dilaver'e, kamuoyu önünde yöneltmek istediğimiz 2 soru vardır.

1-Trabzonspor Kulübü, Trabzonspor Başkanı ve Yönetim Kurulu tarafından yönetilir. Sizin profesyonel hizmet sözleşmesi karşılığında işbirliği ve gönül birliği yaptığınız, hatta bu uğurda kamuoyu önüne bile çıkmaktan çekinmediğiniz Trabzonspor başkanı ve yönetimi için sosyal medyada paylaşmış olduğunuz aşağıdaki iletilerin tarafınızca bir açıklaması var mıdır? Ki bu izahın muhatabı Trabzonspor camiasıdır.

2-Şahsınızın, Trabzonspor Kulübü'nden herhangi bir alacağı var mıdır? Varsa bu meblağ nedir? Bu alacak hangi ilişkiden doğmuş ve kaynaklanmıştır?

Bu sorularımızın ivedilikle tarafımıza değil Trabzonspor camiasına yapılmasını, iki kulüp ve camia arasında gerçekleri gizleyerek yada çarpıtarak ekilmeye çalışılan kin ve nefret tohumlarının asıl sebeplerinin ne olduğunu kamuoyu ile paylaşmanız dileklerimizle...


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!