comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Ersun Yanal'ın vazgeçilmezi oldu

20 Şubat 2014, Perşembe 08:23

Fenerbahçe'de kadro darlığı çekilen günlerde Mehmet Topal'ın performansı dikkatlerden kaçmadı ve Ersun Yanal'ın da raporları arasında girdi.

Fenerbahçe'nin sakat ve cezalı oyuncuları sebebiyle kadro yapısında sıkıntı çektiği şu gündelerde, bir isim ortaya koyduğu performans ile dikkatleri üzerinde çekiyor.
 
Sarı lacivertli ekibe 2012/2013 sezonunun başında La Liga ekibi Valencia'dan transfer edilen 'örümcek' lakaplı deneyimli orta saha oyuncusu Mehmet Topal, sergilediği futbol ile Aykut Kocaman'ın ardından Ersun Yanal'ın vazgeçilmezlerinden biri haline gelmeyi başardı.
 
Fenerbahçe'nin bu sezon Spor Toto Süper Lig'de oynadığı 21 mücadelede, Ersun Yanal tarafından 18 kez kadroya dahil edilen Topal, 15 kez ilk 11'de saha çıktı. Deneyimli oyuncu 3 karşılaşmada ise yedek kulubesinde Yanal tarafından tercih edilmeyi bekledi.
 
YANAL'IN VAZGEÇİLMEZİ OLDU
Sarı lacivertli ekibin son 9 lig maçında aralıksız olarak ilk 11'de başlayan Mehmet Topal, bu karşılaşmaların 7'sinde tam 90 dakika sahada kaldı. Başarılı orta saha oyuncusu, Karabükspor ile deplasmanda oynanan maçta 84'ü dakikada kenara alınırken, Saraçoğlu'nda Kayserispor ile oynanan ve Fenerbahçe'nin 5-1 üstünlüğü ile sona eren mücadelede ise 86. dakikada yerini genç oyuncu Salih Uçan'a bıraktı.
 
Mehmet Topal ayrıca, Galatasaray ile oynanan Süper Kupa finalinde ilk 11'de sahaya çıkarken, sarı-lacivertli ekibin oynadığı 4 Şampiyonlar Ligi mücadelesinin 3'ünde teknik patron Yanal tarafından ilk 11'de sahaya sürüldü. Topal, bu turnuvada yalnızca deplasmanda oynanan Arsenal mücadelesinde dizinden yaşadığı sakatlık sebebibiyle takımını yalnız bıraktı.
 
KOŞMUYOR, UÇUYOR!
Başarılı orta saha oyuncusunun bir diğer dikkat çeken özelliği ise forma şansı bulduğu maçlarda ortaya koyduğu performans ve katettiği mesafe oldu. Topal'ın en dikkat çekici rakamları ise Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 5 maça dayanıyor.
 
Son oynanan 5 lig mücadelesinde 10.300 km barajının altına düşmeyen 27 yaşındaki oyuncu; Eskişehirspor, Sivasspor ve Kasımpaspor maçlarında takımın en çok koşan ismi olurken, Kayserispor ve Torku Konyaspor maçlarında ise liderliği takım arkadaşlarına kaptırdı. Topuz ayrıca, bu 5 karşılaşmanın 4'ünde sahanın en çok koşan 5 ismi arasına girmeyi başarırken yalnızca Kayserispor maçında ilk 5'te kendisine yer bulmadı.
 
İŞTE TOPAL'IN 5 MAÇLIK KOŞU TABLOSU

Sporx

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!