comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

'Çarşı denedi, F.Bahçe'ye nasip oldu...'

18 Şubat 2014, Salı 08:33

Zaman zaman yazdığı sert yazılarla bilinen Milliyet yazarı Ercan Güven, Salı günkü yazısında yine ilgi çekici bir yazı kaleme aldı.

Milliyet gazetesi yazarlarından Ercan Güven, 18 Şubat 2014 tarihli yazısında F.Bahçe'de Pazar günü düzenlenen yürüyüşü değerlendirdi.

Güven'in yazısında bir bölüm şu şekilde;

YAŞA FENERBAHÇE!..

"Cadde dile geldi, “adalet” istedi... Sayı belli değil... Muhtemelen çeyrek milyon Fenerbahçeli. Günlük çıkarlarımıza göre sağından/solundan baksak da, politikamıza göre küçültmeye veya abartmaya çalışsak da tarihi bir olaydır bu. Gelecek nesillerin tarih kitaplarından (veya hafıza kartlarından) okuyacağı bir olay. Neden mi? “Talep” yüzünden.

Kulüp forması giymişler ama kupa falan istemiyor yürüyenler... Federasyon'a baskı yapmıyor, UEFA'yı kınamıyor. Hakemden falan da şikayet etmiyor. Adalet istiyorlar. Türkiye ve Fenerbahçe için. Vay be... Demek ki, bu ülkede çok ciddi adalet sorunları var.

“Adalet talebi” öyle bir şey ki, kimse itiraz edemez. Çünkü içinde “biz suçluysak bizi cezalandırın” da var. Ama adil olun!.. Onun polisi, bunun savcısı bitsin. Telefonu dinleyip, sızdırıp, cümle aleme rezil etmek devri kapansın. Ölene kadar tutukluluk, kodese tıkıp sonra belge aramak, insanların özgürlüğü üzerinden toplum mühendisliği yapmak, bu kadar ucuz olmasın. Ali İsmail Korkmaz cinayete kurban gitmişse, katili cezasını bulsun. Uyar mı? Uyması gerek... İtiraz etmek için “fanatik” olmak yetmez, çıldırmış olmak lazım.

Yürüyüşün tarihe geçmesi için ikinci bir neden söyleyeyim şimdi: Bir spor kulübü, kitleleri toplumsal sorunlar için nasıl harekete geçirebileceğini gösterdi. Toplumsal sorunlar içinde “siyaset sınırlarına” giren varsa, onu araya sokanlar sorumlu. Madem ki, ileri demokrasi, insanlar beğenmediğine yüksek sesle itiraz edecek tabi.

Çarşı denedi, Fenerbahçe'ye nasip oldu. Ne demek bu? Demokratik bir baskı unsuru artık Fenerbahçe. Organize bir güç. “Örgüt”e mi girer, “Demokrasiye” mi öğreneceğiz bakalım! Ama “kalabalık” oldukları kesin. Kararı millet verirse, millet Cadde'de, adalet istiyor işte.

Bir anlamda, toplumların narkozu “Fado-Fiesta-Futbol”un iflasıdır bu. Fado ile fiestayı bilmem ama futbol ile oyalananların, hiç de saf ve apolitik olmadığı çıktı ortaya. Top meraklılarının, topa kafa atmaktan zihinsel bulanıklık yaşadığı safsata...

Taraftar dediğin cin gibi. Ne istediğini de biliyor, nasıl isteneceğini de. Şimdi bu olayı getirip “Aziz Yıldırım'ı kurtarmak”, “Şikeden aklanmak”, “Ezeli rakiplere galebe çalmak” gibi sıradan çıkarlara yamamak, memleketi ve Fenerbahçe'yi “hiç anlamamak” manasına gelir ki, adalet isteyen kitleleri üzer, anlamayanları çok daha fazla üzer. Ben kişisel olarak takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum Fenerbahçe'ye. Tarihe geçtiler."

Yazının tamamına Milliyet gazetesinden ulaşabilirsiniz...


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!