comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'nin savunması 9 puan kazandı!

17 Şubat 2014, Pazartesi 12:31

Üç forvet oyuncusu da sakatlanan sarı-lacivertliler, Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında Torku Konyaspor ve Kasımpaşa maçlarında stoperlerinin attığı gollerle galip geldi

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Kasımpaşa'yı Bekir İrtegün'ün attığı golle 2-1 yenen Fenerbahçe, 2014 yılında savunma oyuncularıyla kazanıyor.

Üç forvet oyuncusu dasakatlanan sarı-lacivertliler, ligin ikinci yarısında aldığı 2 galibiyette de stoperlerinin attığı gollerle sahadan mutlu ayrıldı.

Ligin ikinciyarısının ilk maçında 18. haftada sahasında Torku Konyaspor karşısında, iki stoperi Bruno Alves ve Egemen Korkmaz'ın golleriyle şampiyonluk yolunda çok önemli 3 puan alan ve en yakınrakibiyle arasındaki puan farkını 10'a çıkaran lider Fenerbahçe, deplasmanda 19.haftada Eskişehirspor'a 2-1, 20. haftada da Sivasspor'a 2-0 yenildi.

İki hafta üst üste yaşadığı puan kayıplarının ardındanikinci sıradaki Galatasaray ile puan farkı 4'e kadar düşen Fenerbahçe, 21. hafta sahasında Kasımpaşaile oynadığı maçta durum 1-1 iken 81. dakikada, Egemen'in yokluğunda forma giyen stoper Bekirİrtegün'ün attığı golle 2-1 kazanmayı başardı.

Savunma oyuncularından Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Bekir İrtegün ve Joseph Yobo bu sezon ligde gol kaydederken, ilk 11'in değişmez oyuncularından Gökhan Gönül gol atamadı. Sarı-lacivertlilerde ligde az süre olan savunma oyuncuları Hasan Ali Kaldırım ve Michal Kadlec de golbulamadı.

SAVUNMA OYUNCULARI 9 PUANKAZANDIRDI

Fenerbahçe, bu sezon savunma oyuncularının attığı gollerle 9puan kazandı.

Ligde 10. haftada Bursaspor deplasmanında 90+3. dakikada attığıgolle takımına galibiyeti getiren golü atan Egemen Korkmaz, Torku Konyaspor maçında daskor 1-1 iken 80. dakikada attığı golle şampiyonluk yolunda takımına çok önemli bir 3 puan daha kazandırdı.

Egemen Korkmaz'ın yokluğunda dünküKasımpaşa maçında savunmada Alves ile görev yapan ve 3 haftasonra ilk11'de oynayan Bekir İrtegün ise 81. dakikada takımının galibiyet golünü atarak, iki haftasonra gelen 3 puanda başrol oynadı.

Ligde ilk golünü 3. haftada Sivasspor maçındaatan Alves, ikinci golünü 18. haftada TorkuKonyaspor ağlarına gönderdi. Savunma oyuncularından Caner Erkin ise 4. haftada deplasmanda Kasımpaşa ve 17. haftada Kadıköy'de Kayserispor maçlarında birer gol kaydetti. Bu sezon ligde sadece ilk haftadaki Torku Konyaspor maçında forma giyen ve devre arasında takımdan ayrılan Yobo ise bu maçta 1 gol attı. Sarı-lacivertlilerde savunma oyuncuları 8 gol kaydetti.

Fenerbahçe'de orta sahada görev yapan oyunculardan Cristian ve Emre Belözoğlu üçer, Alper Potuk ve Mehmet Topal da birer golle takımlarına katkı sağladı.

FORVETLER SAKATLIK SIKINTISI YAŞIYOR

Fenerbahçe'de ilk yarıda 43 golün 31'ini atan forvet oyuncuları Sow, Emenike, Webove Kuyt'tan, Hollandalı futbolcu dışındaki 3 forvet oyuncusu ikinci yarıda arka arkaya sakatlıklaryaşadı.

İkinci yarıda 3 maçta oynayan Sow, birer maçta görev alan Emenike ve Webo ikinci yarıda henüz gol atamazken, sadeceKuyt 19. haftada 2-1 yenildikleri Eskişehirspor maçında 1 gol kaydetti.

İlk yarıyı en yakın rakibi Galatasaray'ın 8 puan önünde lider bitiren sarı-lacivertlilerde Sow 9, Emenike 8, Kuyt ve Webo 7'şer gol atmıştı. Kuyt, ikinci yarıda gol sayısını 8'e çıkardı.

SAVUNMACILARDAN 6'DA 5

Fenerbahçe, ligde savunma oyuncularının gol attığı 6 maçın 5'ini kazanırken, sadece birmaçta sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Yobo'nun gol attığı ligin ilk haftasındaki Torku Konyaspor deplasmanında rakibine 3-2 yenilen sarı-lacivertliler, 3. haftada Alves'in gol attığı sahasındaki Sivasspor maçını5-2, Caner Erkin'in gol attığı 4. hafta maçında deplasmanda Kasımpaşa'yı 3-2, Egemen'in gol attığı 10. haftada deplasmandaki Bursaspor maçını 3-2 kazandı. 18. haftada sahasında Torku Konyaspor'u sadece savunma oyuncuları Alvesve Egemen Korkmaz'ın attığı gollerle 2-1 mağlup eden sarı-lacivertliler, dün de Kasımpaşa karşısında Bekir İrtegün'ün attığı golle 2-1 galip geldi.

GÖKHAN GÖNÜL'ÜN GOL ÖZLEMİ

Fenerbahçe'de savunmanın değişmez isimlerinden Gökhan Gönül, bu sezon henüz golle tanışamadı.

Geçen sezon ligde 3 gol atan Gökhan, bir yıldırligde gole hasret kaldı. Ligde en son golünü geçen sezon 22. haftada, 17 Şubat 2013'te Trabzonspor'u deplasmanda 3-0 yendikleri maçta atan Gökhan, bu sezon forma giydiği 17 ligmaçında gol atmayı başaramadı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!