comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

'Ali İsmail Korkmaz, Fenerbahçe Yıkılmaz'

17 Şubat 2014, Pazartesi 08:15

Kasımpaşa maçında Ali İsmail Korkmaz için yazılan marş okunarak; "Ali İsmail Korkmaz, Fenerbahçe yıkılmaz..." tezahüratı yapıldı. 

Gezi olayları sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali ismail Korkmaz'ın ailesi sarı lacivertli taraftarların davetlisi olarak karşılaşmayı tribünlerde takip etti. Karşılaşma sonrasında sarı lacivertli taraftarlar tribünlerden ayrılmadı ve Ali İsmail Korkmaz tezahüratını tekrarladı. Bu esnada Ali İsmail'in ailesi de sahaya indi ve tribünleri selamladı.

Maçın bitiminin ardından Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz, ağabeyi Gürkan Korkmaz tribünden ayrılırken, taraftarların sevgi gösterileriyle uğurlandı. Bazı taraftarlar Emel Korkmaz'ın elini öperek, 'Annemizsin sen bizim' dediler. Bir taraftar da ağlayan anneye 'Ağlama, ağlama, gurur duy' diye seslendi. 'Taraftarlar Korkmaz ailesi staddan ayrılırken, Ali İsmail Korkmaz için bestelenen marşı söylerken, Emel Korkmaz da taraftarlara eşlik etti.
Aile kendilerine sevgi gösterisinde bulunan Fenerbahçeli taraftarlara el sallayarak tribünden ayrıldı. Bir taraftarın kamerasına yansıyan ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde aile üyelerinin duygusal anlar yaşadıkları da görüldü.

Hürriyet

BİR GÖRÜŞ

Asıl siyaseti Yanal yaptı!, Yanal hiç Kocaman olamayacak
 
Fenerbahçe taraftarı Gezi olayları sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'a marşlar yazdı, Teknik Direktör Ersun Yanal ise "evrensel değerler, siyaset" diyerek durumdan kaçmaya çalıştı.
 
Fenerbahçe için pazar günü kuşkusuz çok önemli bir gündü. Önce Bağdat caddesinden binlerce taraftar yürüdü,  ardından Fenerbahçe şampiyonluk yolunda önemli bir engeli aştı. Bugünün Fenerbahçe adına temalarıysa "Adalet" ve adına marşlar yazılan Ali İsmail Korkamaz'ın annesi ve ailesinin parçalarının maçta oluşuydu.
 
"Ali İsmail Korkmaz; Fenerbahçe Yıkılmaz" bu yıl ve her zor dönemde belli ki Fenerbahçe taraftarının simge sözü olacak. 
 
Fenerbahçe taraftarları bugün Ali İsmail Korkmaz'ın ailesini Saraçoğlu'nda ağırladı. Ali İsmail'in anası, oğlunun adında yazılan marşları dinledi.. Yüzünde bin yıllık  acı ve yüreğinde koca bir yalnızlık vardı... 
 
YANAL'A AÇIK SORU: HANGİ SİYASET?
 
Fenerbahçe taraftarının adına marşlar yazdığı Ali İsmail Korkmaz'ın ailesinin Saraçoğlun'da oluşu maç sonu Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'a sorulunca,""Başkanımız geçenlerde bir televizyonda katıldığı programda çok net açıklamalarda bulundu. Türkiye çok farklı bir noktada, çok farklı çizgide artık. Biz burada futbolu konuşuyoruz. Orada çok güzel cevaplar verildi. O cevapların sonucunda gerekenler çıkardı. Bugün de 100 binlerin yürüdüğü güzel bir organizasyon vardı. Biz hiçbir zaman siyasetin içinde olmadık. Fenerbahçe duruşunu ortaya koyan bir tavır içindeyiz. Sahada bunu yapıyoruz. Evrensel değerlerimiz var. Evrensel değerlerimize sahip çıkıyoruz" dedi.
 
YANAL HİÇ KOCAMAN OLMAYACAK

Yanal açık açık dedi ki "biz siyaset yapmıyoruz, bu konu benim dışımda."  Yani koca Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü, geçmişinde Milli Takım'ın hocalığı, Milli Takımlar'ın gelişiminin başında olan Yanal, "Ali İsmal'in anasının acısı acımızdır. Tekrar başı sağ olsun..." bile diyemedi.
 
Peki; 

Yanal'ın bu konularda söyleyecek bir sözü yok mudur?
Aziz Yıldırım'ın geçtiğimiz hafta konu hakkında yaptığı açıklamalarının arkasına sığınan Yanal bu konuda yorum yapsaydı siyaset yapmış olmayacaktı. Yapmayarak yaptı.
Yanal'ın "evrensel değerler" dediği nedir? Bencillik bildiğim kadarıyla "evrensel" bir değer değil.
 
Ya bu soru Aykut Kocaman'a sorulsaydı!

Ersun Yanal Fenerbahçe'yi şampiyon yapabilir ya da kaybedebilir. Hatta Kocaman'dan çok daha iyi bir hoca olabilir ama hiç bir zaman Aykut Kocaman kadar olamayacak, anılmayacak. 

Aydın Cingöz
 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!