comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'de büyük şüphe! Ya Emenike...

15 Şubat 2014, Cumartesi 09:33

Fenerbahçe'de Kasımpaşa maçı öncesi teknik direktör Ersun Yanal'ın kafasında akıl oyunları dolaşıyor. Emmanuel Emenike için verilecek karar hayati önem taşıyor.

Spor Toto Süper Lig'de 21. hafta mücadelesinde Kasımpaşa ile karşılaşacak Fenerbahçe'deNijeryalı futbolcu Emmanuel Chinenye Emenike paniği yaşanıyor.

Konyaspor maçında sakatlanan ve yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalan Emenike, takımla birlikte çalışmaya Cuma günü başladı. Nijeryalı futbolcu bir süre güç çalışması yaparken, bu hafta önce takımdan ayrı sprint çalışmaları yaparken ardından da takımla birlikte çalıştı.

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal,Emenike'nin sayısal verilerini sezon başında takıma monte edilen özel GPS sistemiyle günlükolarak takip ederken, futbolcu ile ilgili kararını maç gününe bıraktı. Sarı-lacivertli teknik cepheyi tedirgin eden konu ise Emenike'nin %100'üne ulaşmadan riske edilmesi ve bir kez daha yaşayabileceği adale sakatlığı.Nijeryalı futbolcu hızlı tedavinin ardından Kasımpaşa maçı öncesi sadece iki kez takımla çalışabildi.

RİSKE EDİLİRSE YENİDEN SAKATLANABİLİR

Fenerbahçe'de bu sezon Emre Belözoğlu, Raul Meireles, Moussa Sow gibi isimler sakatlıktan döndükten sonra oynadıkları karşılaşmalarda sakatlıklarının tekrar nükse etmesi sonucu teknik ekibi daha büyük bir sıkıntıya sokmuştu.

Kasımpaşa karşısında Pierre Webo, Moussa Sow gibi takımın diğer iki ana santraforundan yararlanamayacak Ersun Yanal'ın Emenike için vereceği karar hem Nijeryalı futbolcunun bu sezonki kariyerini hem de Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışındaki mücadelesini etkileyecek.

Sürekli veriler ile çalışan Ersun Yanal'ın Kasımpaşa maçına Emenike ile başlamayacağı tahmin edilirken, aksi bir durumda Nijeryalı futbolcunun Kasımpaşa maçında yaşayacağı adale sorununun takımın teknik çerçevesinde önemli bir kriz daha oluşturabileceği belirtiliyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!