comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'nin çılgın projesi

14 Şubat 2014, Cuma 09:33

"1 milyon üye için tüzüğümüzü değiştiriyoruz" diyen Başkan Aziz Yıldırım'ın 'Forma reklamsız Fenerbahçe' hayaline giden yol belli oldu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, önceki akşam konuk olduğu programda, tüzük tadili için çalışmaların son noktaya geldiğini ve 1 milyon üye projesinin yakın zamanda hayata geçmesi için Tüzük Tadil Kongresi yapacaklarını duyurdu.

Aziz Yıldırım'ın "Bu projeyle belki de Fenerbahçe forma reklamı almak zorunda kalmayacak" dediği proje için yöneticiler ve hukukçulardan oluşan yaklaşık 10 kişilik bir kurul tam 4 ay boyunca mesai harcadı. Dünyanın en çok üyeye sahip kulüplerinden ikisi olan Barcelona ve Benfica'nın üyelik yapıları incelendi.

Sonunda bu iki kulüpten bağımsız bir sistemle "1 milyon üye" projesi ortaya çıktı.

YENİ ÜYENİN OY HAKKI YOK

Barcelona ve Benfica'dan farklı olarak, F.Bahçe taraftarlarının ülke geneline yayılmış olması nedeniyle farklı bir organizasyon düşünüldü. Sarı-lacivertli kulüp "1 milyon üye" projesi için 81 ilde şube açacak. Türkiye'nin herhangi bir ilinde oturan F.Bahçe taraftarı, kulübünün ildeki şubesine giderek üye olabilecek.

Merkeze gönderilen evraklar sonrasında, taraftarın üyelik kartı adresine gönderilecek. Yeni üye olanların ilk etapta oy kullanma hakkı olmayacak. Her üyenin oy kullanabilmek için belli aşamaları geçmesi belli bir yılı doldurması gerekecek.

ÜYELER BİLGİLENDİRİLİYOR

Bu projeyle F.Bahçe'de oy kullanabilen üye sayısı da çok artacak. Seçimlerde, her ilde üyelerin oy kullanabilmesi sağlanacak. F.Bahçe, 1 milyon üye projesinde üyelik ücreti olarak ilk girişte 2 bin TL alacak. (Bu rakam eskiden 10 bin TL idi.) Yani ilk giriş bedelinden 2 milyar TL gelir elde edilecek. Bu üyeler her yıl 100 TL aidat da ödeyecek.

Her yılki aidat geliri 100 milyon TL olacak. "1 milyon üye" projesi için üyelere postalar gönderilmeye başlandı. Mart ayına kadar posta işlemlerinin tamamlanmasının ardından, Nisan'da tüzük Tadil Kongresi yapılarak, projenin oylamaya açılması hedefleniyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!