comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'de Webo şoku

13 Şubat 2014, Perşembe 10:35

Sakatlıklar ve yaşanan puan kayıpları dolayısıyla eleştirilen Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal önemli açıklamalarda bulundu.

Ligin 18. haftası sonunda 10 puan fark ile şampiyonluğun en büyük favorisi olarak liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe artık zirvede rahat değil. Bu süreçte teknik direktör Ersun Yanal tartışılır oldu.
 
Fanatik'in haberine göre; özellikle de art arda gelen sakatlıklar nedeniyle kadro problemi yaşayan ve geçen hafta neredeyse bütün gol yükünü çeken Webo, Sow, Sow, Emenike'den mahrum olarak Eskişehir maçını tamamlayan liderin bu kayıpları neden yaşadığı speküle ediliyor.Antalya'daki kampta yükleme yapılmasının bu sakatlıklara neden olduğu iddiaları ortaya atılırken görüşüne başvurduğumuz Yanal, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe gibi herkesin gözü üzerinde olan bircamianın her şeyinin tartışılmasını doğal karşılamakla beraber iyi analiz yapılmadan haksız eleştiriler yapılmasına yapılmasına isyan eden Yanal, şunları söyledi:
‘Webo'nun riski yüksekti'
 
“Belek'teki 10 günlük kampta takımın izin ve maç yaptığı günler dışında çok ağır bir idman programı olmadı. Webo'nun ayak bilekleri zaten problemli, onun sakatlanma riski hep yüksekti. Sow ile Emenike'nin aynı anda sakatlanması ise tamamen tesadüf. Bizim şanssızlığımız üç forvet oyuncumuzun da art arda sakatlık yaşaması oldu. Bunun çalışma ağırlığı ile alakası yok. Hele aşırı yükleme ile hiç yok. Zaten takımızıın yaş ortalaması aşırı yüklemeye müsait değil…”
 
‘Birlikte atlatacağız'

“Konya maçından sonra takıma bir gün izin verdik. Daha sonraki günü rejenerasyon idmanı yaparak geçirdik. Sonra iki gün çalışıp, maç öncesi yine hafif idman yaparak Eskişehir karşısına çıktık. Keza Sivas maçına da öyle. Ama bu eleştirileri yapanlar, puan kayıpları geldi diye bilmeden fikir beyan ediyorlar. Tekrar söylüyorum; şampiyonluğun en büyük adayı Fenerbahçe'dir ve sezonu da öyle tamamlayacak. Bizim futbolcularımız hem insan olarak kaliteli hem mesleklerini en iyi yapmaya uğraşan bir topluluk. Bu zor dönemi el birliği ile atlatacaklar.”

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!