comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Türkiye'nin lideri, Ada'nın ancak 12'incisi

12 Şubat 2014, Çarşamba 08:32

Yıllık 500 bin adet forma satan Fenerbahçe'nin, bu rakamlarla ancak Premier Lig ekibi Aston Villa'yı yakalayabildiği ortaya çıktı. Kulüpteki profesyoneller tarafından yapılan bu araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye'nin lideri, İngiltere'nin ancak 12.'sine ulaşabiliyor.

Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biri olan Fenerbahçe, forma satışı ve gelirikonusunda Premier Lig ekiplerinden Aston Villa'ya denk geliyor.

Adidas ile yapılanrekor anlaşma ile yıllık 8,5 milyon dolar gelir elde edecek sarı-lacivertli kulüp bu alanda Türkiye'de lider durumda bulunuyor. Yapılan anlaşma öncesisarı-lacivertli kulüpteki profesyonellerin ciddi bir araştırmaya imza attığı bildirildi. Elde edilen bu gelir ve satılan forma adedi ileFenerbahçe'nin dünyada hangi kulüplerle eşit seviyede olduğu belirlenmeye çalışıldı.

Yıllık 500 bin adet forma satışı ile Türkiye'de ilk sırayıalan F.Bahçe'nin, ancak Premier Lig takımlarından Aston Villa'ya yakın olduğu ortaya çıktı.İngiliz ekibinin de sarı lacivertli ekiple benzer satış adetine ve aynı gelire ulaştığı sonucuna varıldı. Kulüp yöneticilerinin ulaştığı rakamlar,Türkiye'de forma satışında başı çekmesine rağmen ancak İngiltere'nin 12. sırasındaki bir takıma denk gelen sarı-lacivertli ekip göz önüne alındığındaTürk kulüplerinin maddi anlamda Avrupa'nın ne kadar gerisinde kaldıklarının bir göstergesi olarak yorumlandı.

Kulüpte yapılan diğeraraştırmalarda Barcelona'nın 1 milyonun üzerinde ve daha pahalı forma sattığı belirlendi. Gelirleri artırmak için çalışmalar yapılsa da bütçelerindaha da büyümesinin önünde bazı engellerin bulunduğu bildirildi. Devlet'in bilet ve diğer kalemlerden aldığı vergi oranlarının yüksekliğinden herkesyakınırken, bunların kulüpler üzerinde ciddi bir yük oluşturduğu ifade edildi. Yöneticiler kulüplere bu konuda destek verilmemesi halinde Avrupa'yayaklaşmanın imkansızlığına vurgu yaptı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!