comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

MHK'ye ağır yüklendi!

12 Şubat 2014, Çarşamba 08:32

Fenerbahçe ile Sivasspor arasındaki mücadeleye damgasını vuran hakem Yunus Yıldırım sonrası, ünlü gazeteci Şansal Büyüka MHK'ye yüklendi; "Yunus Yıldırım'dan sonra ne yaparsan yap. Kaybolan hakkı geri verebilecek misin?"

Ünlü gazeteci ve futbol yorumcusu Şansal Büyüka, Sivasspor ile Fenerbahçearasında oynanan lig maçında verdiği ve vermediği kararlarla gündeme damgasını vuran Yunus Yıldırımile ilgili ilginç sözler söyledi. Yunus Yıldırım'ın Süper Lig kariyerinin bittiğini savunan Büyüka, buna rağmen; "Kaybolan hakkı geri verebilecek misin?Burada da bir kandırmaca var. Hakemi dinlendirdin. Alın teri hakkı ne olacak?" diye sordu.

İşte Büyüka'nındeğerlendirmeleri;

"MHK benim için saygınlığını ve işlevini bitirmiş bir kurumdur. BarışŞimşek haklı ya da haksız o kararı verdikten sonra, çıkıp televizyon televizyon Barış Şimşeksavunuldu. Sonra, sırf koltukta kalmak uğruna hakeminizi kurban ediyorsanız... En hafifi olarak ‘kurban' diyorum; Zekeriya Alp'in de, üyelerin de okoltuklarda nasıl ve niye oturduklarını çözebilmiş değilim”

"KAYBOLAN HAKKI GERİ VERECEK MİSİN?"

“Yunus Yıldırım'dan sonra ne yaparsan yap. Kaybolan hakkı geri verebilecekmisin? Burada da bir kandırmaca var. Hakemi dinlendirdin. Alın teri hakkı ne olacak? Biz şu anda Sivas-Fener maçını konuşuyoruz. Hakemler için 20.hafta kara pazar olmuştur. Maçlara bak bakalım neler var, neler. Takımlar feryat ediyor. Bursa-Antalya maçı var. Galatasaray-Eskişehir maçı var. Hemenhemen bütün maçlar var. Kasımpaşa'nın resmen iki penaltısı yenmiş. Elazığ'ın iki penaltıya rağmen verilmemiş penaltısı var. Kızağa alsan neolacak?”

“Yunus Yıldırım'ın vermediği pozisyon akla zarar. Alt liglerde maç verilecekmiş. Alt liglerdeki takımların günahı ne! YunusYıldırım'ın bundan sonra Süper Lig'e dönebileceğini düşünmüyorum. Bir senesi kaldı zaten. Bana göre Yıldırım jübilesini pazar günü yaptı.”

"CANI YANAN KONUŞUR"

“Fener'dekonuşanlar Disiplin Kurulu'na gider mi bilemem. Ama canı yanan konuşur. Empati yapmak zorundayız. Yani bana göre bir hakaret yoktu. İlgili kurumlardagereken cevabı verirler sanırım. Aziz başkanın ilk resti değil ki bu. Sonuçta bir şey değişmeyecek. Hakem konusunda hak veriyorum. Diğer konulardan 3 Temmuz süreci tartışılıyor. Başkanın yanında da, karşısında da duranlar var. Bu tartışılır, ancak hakemkonusu tartışmaya açık değil”

"F.BAHÇE HAKEM KARARIYLA KAYBETTİ"

“Futbolun dünü yok, bugünü var. Nasıl 10 puan öne geçince Fenerbahçe'nin şampiyon ilan edilmesi çok yanlıştı.Şimdi de fark 4'e indiğinde Galatasaray'ın şampiyon ilan edilmesi de o derecede yanlış. Köprünün altından daha çok sular geçer. Unutulmasın ki Fenerbahçe 4 puan önde. Ancak Fener'in Galatasaray'a göre dezavantajları var. Fikstürdezavantajı var. İyi oynasa bu sıkıntı olmaz. Sivas maçını bunun içine katmıyorum. Hani boksta hakemkararıyla diye bir tabir vardır. Fenerbahçe için bu maç hakem kararıyla kaybedilmiş birmaçtır. Ama sakatları var. Başkanının onaylanmış bir hapis cezası var. Süreç Fenerbahçe'nin daha sıkıntılarla dolu olduğunu gösteriyor. Galatasaray'ınbu süreçte önünde bir engel gözükmüyor.”


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!