comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

O hakemle ilgili ilginç detay!

11 Şubat 2014, Salı 16:34

Türkiye'nin gündemi oturan penaltı pozisyonunda orta hakem Yunus Yıldırım'a "Göğüs hocam devam" uyarısı yapan 5.hakem Murat Türker, MHK'nin en kıdemli 2.çizgi hakemi olduğu ortaya çıktı.

Sivasspor - Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan penaltı pozisyonunda hemen dibindeki penaltı pozisyonu ile ilgili "göğüs hocam göğüs" uyarısıyla gündeme oturan maçın çizgi hakemi Murat Türker ile ilgili çarpıcı bir ayrıntıya ulaşıldı.

Yapılan bu fahiş hatanın ardından ilk kez bu sezon uygulamaya giren çizgi hakem uygulaması tartışma konusuhaline gelirken, Manisa bölgesi hakemi Türker'in FİFA hakemleriyle birlikte üst klasmangrubunda yer alan 41 hakem içinde "en kıdemli 2.çizgi hakemi" olduğu ortaya çıktı.

MANİSA ŞİFRESİ 

Sezon başından bu yana toplam 23 karşılaşmada görev alarak MHK'nin engözde hakemlerinden biri olmasıyla dikkat çeken Murat Türker, Alper Ulusoy'un ardından bu sezon tam13 karşımlaşmada 5.-6. hakem olarak görev aldı. MHK'nin üst klasmanda göre alan 34 hakem içinde Alper Ulusoy, Murat Türker ve Koray Gençerler'in geride kalanhaftalarda en çok maça çıkan üç hakem olurken, bunlardan Murat Türker ve Koray Gençerler'in Manisa bölgesi hakemi olması dikkat çekti.

FIFA KOKARTLI HAKEMLER

34 üst klasman hakemi içinde M.Kamil Abitoğlu, Özgür Yankaya, Yunus Yıldırım ve Abdullah Yılmaz ile FİFA kokartlı hakemlerden Bülent Yıldırım, Çüneyt Çakır ve Fırat Aydınus bu sezon henüz çizgi hakemi olarak siftah yapmayan diğer pakemlerimiz oldu. FİFA kokartlı 7 hakemden Barış Şimşek 3 Hüseyin Göçek 2, Mete Kalkavan 2 ve Halis Özkahya 1 karşılaşmada çizgi hakemi olarak görev aldı.

Su sezon uygulamaya giren çizgi hakemliği konusunda 13 maçta bu görevi yaparak en tecrübeli 2.isim olan Murat Türker'in Sivasspor-Fenerbahçe maçında bu hatayı yapması, "En tecrübelisi bunu yaparsa diğerleri ne yapar ?" sorusunu akıllara getirdi.

Kaynak: Sporx

 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!