comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Golcüler şanssız başladı

10 Şubat 2014, Pazartesi 12:34

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında 43 golün 31'ini atan Sow, Emenike, Webo ve Kuyt, ikinci yarıda ilk 3 maçta sadece 1 gol bulabildi

Spor Toto Süper Lig'in ikinci devresinde ilk 3 maçta 6 puan yitiren Fenerbahçe'nin golcüleri ikinci yarıya şanssız başladı.

Ligin ilk yarısında takımlarının toplam 43 golünden 31'ini atan Sow, Emenike, Webo ve Kuyt, ikinci yarıda ilk 3 maçta sadece bir gol bulabildi.

İlk yarıyı en yakın rakibi Galatasaray'ın 8 puan önünde lider bitiren sarı-lacivertlilerde Sow 9, Emenike 8, Kuyt ve Webo 7'şer gol atmıştı.

- Sow ikinci yarıda golle tanışamadı

İlk yarıda 9 golle takımın en golcü ismi olan Sow, ikinci yarının ilk 3 maçında henüz golle tanışamadı.

İkinci yarıda Torku Konyaspor ve Eskişehirspor maçlarında 90 dakika sahada kalan, Sivasspor maçında ise 64. dakikada sakatlanarak oyundan çıkan Senegalli futbolcu, gol atmayı başaramadı.

Fenerbahçe, bu sezon Sow'un gol attığı maçlarda hiç kaybetmedi. Senegalli oyuncunun gol attığı 7 maçın 6'sını kazanan sarı-lacivertliler, 1 maçta da berabere kaldı. Ligde son golünü 17. haftada Kayserispor maçında kaydeden Sow, 3 haftadır gole hasret kaldı.

- Kuyt ikinci yarıda 1 gol attı

İlk yarıda 7 gol atan Dirk Kuyt ise ikinci yarıda ilk 3 maçta 90 dakika oynadı ancak bir gol atabildi.

Ligin ilk yarısında ilk golünü 2. haftada Kadıköy'de 1-0 kazandıkları Eskişehirspor maçına atan Hollandalı futbolcu, 3. haftada sahalarında 5-2 galip geldikleri Sivasspor maçında ise 2 gole imza atmıştı. İstanbul'da 4-0 kazandıkları 5. haftadaki Elazığspor maçında fileleri bir kez havalandıran Kuyt, 6. haftada Ankara deplasmanında 1-0 kazandıkları Gençlerbirliği maçında takımına galibiyeti getiren golü attı. 13. haftada Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 3-3 berabere kaldıkları Beşiktaş derbisinde takımına beraberliği getiren golü kaydeden Hollandalı yıldız, 15. haftada da sahalarında 4-0 kazandıkları Akhisar Belediyespor maçında bir kez fileleri havalandırdı.

Kuyt, ikinci yarıda tek golünü 19. haftada deplasmanda 2-1 yenildikleri Eskişehirspor maçında attı.

- Emenike ve Webo birer maç oynadı

Ligin ilk yarısında 8 gol atan Emenike ile 7 gol atan Webo, ikinci yarıda birer maçta görev alırken, sakatlık sıkıntısı yaşadılar.

İkinci yarının ilk maçında Kadıköy'de 2-1 kazandıkları Torku Konyaspor maçında gol atamayan Emenike, 79. dakikada sakatlanarak oyun dışında kaldı. Nijeryalı futbolcu sakatlığı nedeniyle Eskişehirspor ve Sivasspor maçlarında forma giyemedi.

İkinci yarıda Torku Konyaspor maçında yabancı kontenjanı nedeniyle 18 kişilik kadronun dışında kalan Webo, 19. haftada Eskişehirspor maçında 38. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı. Kamerunlu futbolcu, yaklaşık 4 hafta sahalardan uzak kalacak.

- İkinci yarıda 3 golde kaldı

Fenerbahçe, ligin ikinci yarısında forvet oyuncularının arka arkaya sakatlanmasıyla gol yollarında sıkıntı yaşıyor.

Ligin ilk yarısında ilk 3 maçta 8 gol atan sarı-lacivertliler, ikinci yarıda 3 maçta 3 gol bulabildi.

İlk yarıda deplasmanda Torku Konyaspor'a 3-2 yenilen Fenerbahçe, sahasında Eskişehirspor'u 1-0 ve Sivasspor'u da 5-2 mağlup etmişti.

İkinci yarıda ise Kadıköy'de Torku Konyaspor'u 2-1 yenen sarı-lacivertliler, deplasmanda Eskişehirspor'a 2-1, Sivasspor'a da 2-0 mağlup olunca, en yakın takipçisi Galatasaray ile puan farkı 4'e düştü.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!