comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'ye bir darbe daha!

09 Şubat 2014, Pazar 17:59

Spor Toto Süper Lig'in 20 . haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Sivasspor ile karşılaştı. F.Bahçe üst üste 3. deplasman maçını da kaybederek zirvede büyük yara aldı.

Spor Toto Süper Lig'de 20. hafta mücadelesinde Fenerbahçe ile Sivasspor karşı karşıya geldi.

Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe 2-0 kaybederek, en yakın takipçisi Galatasaray ile arasındaki puan farkını değiştiremedi ve zirve yarışında puan farkı 4'e indi.
 
Yunus Yıldırım'ın yönettiği maçta Sivasspor'un Fenerbahçe'ye karşı gollerini 58. dakikada Aydın Karabulut ve 81. dakikada Burhan Eşer kaydetti.
 
Bu sonucun ardından Fenerbahçe'nin puanı 47'de kalırken, Sivasspor kazandığı galibiyet sonrası 32 puana yükseldi.
 
Süper Lig'de Fenerbahçe gelecek hafta Kasımpaşa'yı konuk ederken, Sivasspor deplasmanda Eskişehispor ile karşılaşıyor.
 
ERSUN YANAL'DAN KADRO DEĞİŞİKLİĞİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Sivasspor karşısında Eskişehirspor maçı kadrosundan farklı 11 sahaya sürdü.
 
Yanal, Eskişehirspor maçında şans verdiği Samuel Holmen'in yerine bu maçta orta sahada Emre Belözoğlu'nu görevlendirdi. Sakatlığı süren Pierre Webo'nun yokluğunda Caner Erkin'i sol açığa çeken Yanal, Kadlec'e de savunmanın solunda görev verdi. Devre arası kamp döneminin son hazırlık maçında omzundan sakatlanan Alper Potuk ise yedek soyundu.
 
Sarı lacivertli takımda teknik direktör Yanal, 18 kişilik kadroda Moussa Sow, Bruno Alves, Dirk Kuyt, Michal Kadlec, Raul Meireles ve Cristian Baroni'yi tercih edince Samuel Holmen, yabancı kontenjanı nedeniyle tribüne çıktı.
 
AZİZ YILDIRIM 3 YIL SONRA SİVAS'TA
 
Son olarak Fenerbahçe'nin şampiyonluğa ulaştığı 2010-2011 sezonunun 34. haftasında 22 Mayıs 2011'de Sivas'a gelen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yaklaşık 3 yıl aradan sonra Sivas 4 Eylül Stadı'nda maç izledi.

Yıldırım, ligde uzun bir aradan sonra takımının deplasman maçında tribündeki yerini aldı.
 
Yıldırım'ın yanı sıra Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri ve Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz da karşılaşmayı takip etti.
 
MAÇA FUTBOLSEVERLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren futbolseverler, Sivas 4 Eylül Stadı'nın tribünlerini doldurdu.
 
Fenerbahçeli taraftarlar, kale arkası tribünlerinde kendilerine ayrılan bölümü doldurarak, takımlarına destek oldu.
 
Sivassporlu futbolcular, sahaya "Cumhuriyet Üniversitemizin 40. yılı kutlu olsun" yazılı pankartla çıktı.
 
Karşılaşma için 95 basın mensubu akreditasyon yaptırdı.
 
SİVASSPOR'DA KALEDE ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Sivasspor'da, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda Bursaspor ile yapılan maçta sakatlanan ve arka adalesinde yırtık tespit edilen kaleci Korcan Çelikay'ın yokluğunda kaleyi Nihat Şahin devraldı. Şahin, bu sezon ligde ilk kez ilk 11'de görev yaptı.
 
Kırmızı-beyazlı ekipte Mehdi Taouil ve Burhan Eşer sarı kart sınırında bulunuyor. İki futbolcu da bu maçta sarı kart görmeleri durumunda 21. hafta oynanacak Eskişehirspor maçında forma giyemeyecek.
 
FENERBAHÇE HIZLI BAŞLADI

Fenerbahçe maçın ilk dakikalarında yarattığı pozisyonlarla Sivasspor kalesini zorlamaya başladı. Sivasspor, Fenerbahçe'nin ataklarına karşılık vermeye başlayınca maç seyirciler açısından seyir zevki yüksek bir hal aldı. Mehmet Topal maçın ilk yarısında kafayla vurduğu top, Sivasspor'un kalecisi Nihat'a zor anlar yaşattı. Sivasspor'un deneyimli kalecisi topu kornere çıkardı.
 
SOW'DAN PENALTI İTİRAZI
 
Fenerbahçe maçın 10. dakikasında Sow, Sivasspor'un ceza sahası içinde vurduğu top Sivas'ın savunma oyuncusu Kadir'in eline çarpınca Fenerbahçe cephesinden penaltı itirazı geldi. Hakem Yunus Yıldırım'ın devam kararı sonrası başta Fenerbahçe'nin teknik ekibi olmak üzere itirazlarına devam ettiler. Pozisyonun devamında Caner Erkin Sivasspor'dan Ziya'ya müdahelesi sonrası sarı kart gördü. Caner gördüğü sarı kart sonrası Kasımpaşa maçında cezalı durumuna düştü.
 
EGEMEN KIRMIZI KART GÖRDÜ

Fenerbahçe'de savunma oyuncusu Egemen Korkmaz kırmızı kart gördü. Sivasspor atağında Aatif Chahechouhe'nun Egemen'in müdahalesiyle yerde kaldı ve sarı kart gördü. Ardından Egemen, hakeme itirazlarından dolayı doğrudan kırmızı kart gördü. Fenerbahçe kalan dakikalarda mücadeleyi 10 kişi sürdürecek. Fenerbahçeli oyuncuların itirazları maç boyunca devam etti. Egemen gördüğü kart sonrası gelecek hafta oynanacak olan Kasımpaşa maçında forma giyemeyecek. Fenerbahçe 10 kişi kaldıktan sonra, atak yapma sırası Sivasspor'a geçti. Sivasspor, Fenerbahçe 10 kişi kaldıktan sonra yaptıkları ataklarla Fenerbahçe'nin savunmasını zorlamaya çalıştı.
Sarı-lacivertliler'de kart cezalısı olarak oyundan çıkan futbolcular dışında Mehmet Topal ve Emre Belözoğlu sarı kart sınırında bulunuyor.
 
SİVASSPOR CİCİNHO İLE GOL BULMAYA ÇALIŞTI

Fenerbahçe 10 kişi kaldıktan sonra, Sivasspor Cicinho ile tehlike yaratmaya çalıştı. Elazığspor atağında Cicnho'nun ceza alanına ortasında

Fenerbahçe'den Bruno Alves, topu karşılayan isim oldu. Bu ataktan kısa bir süre sonra Sivasspor sol kanattan serbest vuruş kullandı. Cicinho'nun ceza alanına ortasında Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel topun sahibi oldu.
 
SOW VE SİVASSPOR KALECİSİ ARASINDA GERGİNLİK
Fenerbahçeli forvet oyuncusu Sow, Sivas'ın ceza alanına yapılan ortada Sivasspor'un kalecisi Nihat ile hava topuna çıktı. Sow'dan önce topa hakim olan Sivas kalecisi Nihat pozisyonu önledi. Yaşanan atak sonrası Sow ile Nihat arasında gergin anlar yaşandı. Hakem Yunus Yıldırım araya girerek yaşanan gerginliği sonlandırdı.
 
İKİNCİ YARIDA GOLLER GELDİ
İkinci yarı karşılıklı gelişen ataklarda Fenerbahçe'de Kuyt ve Sow, Sivasspor'un ceza sahasında gol bulmaya çalıştı. Sarı-Lacivleraçırdığı gol pozisyonu sonrası, Sivasspor'un atağı başladı. Bu atağı kontra atağa çeviren Sivasspor geliştirdiği atakla golü buldu. Sivas'tan Aydın Karabulut 58. dakikada golünü atarak takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Maçın son 10 dakikasına girerken Fenerbahçe ceza alanında Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel'den seken topu Burhan Eşer tamamlayarak skoru 2-0 yaptı. Maçta başka gol olmayınca maç 2-0 Sivasspor'un üstünlüğüyle sona erdi.
 
SOW DA SAKATLANDI
Fenerbahçe'de Sow maçın 63. dakikasında sakatlanarak oyundan çıktı. Sow'un yerine Fenerbahçe'de Alper Potuk takıma dahil oldu. Sow'un sakatlık sebebiyle henüz bir açıklama yayınlanmadı. Sow, Fenerbahçe yedek kulübesinde sol baldırını göstererek, sakatlanma sebebini hocası Ersun Yanal'a gösterdi. Sow'dan birkaç dakika sonra Emre Belözoğlu oyundan çıktı ve yerine Salih Uçan girdi.
 
FENERBAHÇE GOLÜ BULAMADI

Fenerbahçe sahada 10 kişi kaldıktan sonra ikinci yarı ataklarını arttırmaya çalışsa da beraberliği getirecek golü bulamadı. Maçın son dakikalarında Fenerbahçeli futbolculardan Alper Potuk ve Kuyt, Sivas ceza sahasında tehlikeli pozisyonlar yaratsa, gol olarak değerlendiremediler. Sarı-Lacivertliler bu sonuçla birlikte Sivas'tan puan alamadan İstanbul'a döndü. Sivasspor'da zorlu Fenerbahçe maçından aldığı 3 puanın sevincini yaşıyor.
 
Ayrıntılar birazdan...

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!