comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

'İşte bu odada düzmece tape ile içeri alındık"

09 Şubat 2014, Pazar 09:35

F.Bahçe'de başkan Aziz Yıldırım, “Hiçbir yere gitmedim. Ama Sivas'a geldim. O gün buradan sonra içeri alınmıştık, bakalım bundan sonra ne olacak?” dedi.

Fenerbahçe'de aşkan Aziz Yıldırım en son deplasmana 22 Mayıs 2011 tarihinde çıkmıştı. Akşam gazetesinden Alaattin Metin, Sivasspor yöneticileriyle dün akşam yenen o yemeğin detaylarını anlattı:

"O şampiyonluk maçı için Sivas'a gitmişti. Yıllar sonra dün de şampiyonluk için olmasa da o yolun keskin bir virajı olan Sivas maçına geldi. Başkan kafilede olunca her şey farklı oluyor. Futbolcuların da teknik kadronun da yüzü gülüyor. Başkansız deplasmanlara sakin gidiyorduk. Havaalanında en fazla bir-iki kamera oluyordu. Dün Sabiha Gökçen Havaalanı'nda onlarca kamera vardı. Hepsi de Başkan Aziz Yıldırım'ın görüntüsünü almak, söyleyeceği bir sözü kayda geçirmek için gelmişti.

G.SARAYLI, BEŞİKTAŞLI, TRABZONLU'YA İMZA

Başkan Aziz Yıldırım, içinde fırtınalar kopsa da sakindi. Kafede oturduk. Özgürce, isteyen istediği görüntüyü aldı. Başka şehirlere gidecek yolcular vardı. Aziz Yıldırım'ı gören ya fotoğraf çektirdi ya da imzasını aldı. G.Saraylı, Beşiktaşlı, Trabzonlu, hangi takım taraftarı aklınıza gelirse gelsin, Başkan Yıldırım'a ilk sözleri “Ben F.Bahçeli değilim ama size hayranım” oldu. Bu sözlerine gerekçe olarak da verdiği mücadeleyi, söylemleri ve dik duruşu gösterdiler.

"ÜÇ PUAN ALIRSANIZ İYİ OLACAĞIM" DEDİ

Uçağa bindik. Her zamanki gibi 1A'ya oturdu. Yanına da Mahmut Uslu... Yan sıranın diğer cam kenarında ise Ersun Yanal vardı. Uçağa binen her futbolcu, Başkan'ın elini sıktı. Hatırını sordu. “Nasılsın?” diyenlere “Üç puan alırsanız iyi olacağım” cevabını verdi. Sivas maçı kadar Başkan'ın hapse girip, girmeyeceği merak ediliyordu. Yıldırım, “Her an hazır bekliyorum” diyordu.

GÖKHAN YARDIM ETTİĞİNE BİN PİŞMANDI

Salih Uçan, takım arkadaşlarına çikolata dağıttı. “Nasılsın?” diye sordum. "Çok iyiyim. Hiçbir sorunum yok” cevabını verdi. Gökhan Gönül ise magazin basınına oldukça kırgındı. Fotoğraf çektirmiş, altına hiç şık olmayan şeyler yazmışlar. Gökhan, “Görevlerini yapıyorlar, diye yardımcı oldum ama pişman oldum” diye dert yandı. Cristian ile Sow birbirine sarılmışlar derin bir konuşmanın içindeydiler. Hepsinin aklında bugünkü maç vardı. Kuyt'a baktım, başparmağını havaya kaldırdı. Bunun anlamı “Ben hazırım” demek.

G.SARAY'LA ARADAKİ FARK DAHA DA ARTAR

Başkan, yönetim, futbolcular 7 puan farkın ileride artacağına, hatta G.Saray'ı Arena'da yeneceklerine inanıyor. İlk maçı 2-0 kazandıkları için ikili averajda da artı bir puan önde olacaklarını söylüyorlar. Sivas'ta uçaktan inince Başkan, Ersun Hoca'ya “Futbolcular da gelsin, hep beraber çıkalım” dedi. Önde futbolcular, arkada Başkan, dışarı çıktık. Yüzlerce Sivaslı üniversite talebesi vardı. Her zaman futbolculara sevgi gösterisi yapılırdı, bu kez Aziz Yıldırım için “Büyük Başkan. Seni seviyoruz. Sonuna kadar arkandayız” tezahüratları yapıldı. Üniversite talebeleri, Başkan Yıldırım ile futbolculara tek tek el yazısı ile mektup yazmışlar. Hepsi destek ve moral mektubu.

OTELDE BU KEZ O SİYAH ÇANTA YOKTU

Otobüse bindi. En önde oturdu. 50'ye yakın araba ile yola çıktık. Aziz Yıldırım'ı görmek, el sallamak için herkes etrafımızda dolaşıyordu. Şehre zor girdik. Ana cadde tıklım tıklım doluydu. Başkanı gören alkışlıyor, el sallıyordu. Devamlı kaldığımız otele girdik. O meşhur polis tapelerinde geçen “Siyah çantanın içinde paralar var” denilen, Sivas Valisi ve Emniyet Müdürü'nün gözü ile gördüğü ve “Çantanın içinde para değil, maç bileti vardı” dediği, VIP salonuna girdik. İlk izlenim, insan biraz tuhaf oluyor. Başkan Aziz Yıldırım “İşte bu odada düzmece tape ile içeri alındık” dedi. O siyah çanta yoktu. Çantanın sahibi Sivaslı yönetici Faruk Taşseten de. Mecnun Otyakmaz, “Hoş geldin” dedi. Yıldırım, “Hiçbir yere gitmedim. Ama Sivas'a geldim. O gün buradan sonra içeri alınmıştık, bakalım bundan sonra ne olacak?” dedi.

SAVAŞIN MÜCADELE EDİN

Maç ne olur? F.Bahçe'de hedef 3 puan. İlk 20 dakika kim gol atarsa o öne geçer. Önemli olan F.Bahçe'nin orta sahası. Topal ile Emre banko. Cristian da Meireles'ten bir adım önde. Mücadele eden, top kazanan bir F.Bahçe olursa maçı kazanır. Başkan da futbolcularına, “Savaşın, mücadele edin, bu maçı kazanın” mesajı verdi. "


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!