comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fransa'dan sürpriz bir iddia!

06 Şubat 2014, Perşembe 11:36

Ara transfer dönemini sesiz geçiren Fenerbahçe için Fransız basınından çok sürpriz bir iddia geldi.

Ara transfer dönemini sesiz geçiren Fenerbahçe için Fransız ve Hollanda basınından çok sürpriz bir iddia geldi. Sarı-lacivertli ekibin Hamburg'da forma giyen Rafael Van der Vaart'ı gelecek sezon kadrosuna katmak için harekete geçtiğini belirtildi.

Hamburg ile olan sözleşmesi gelecek sezon sonunda bitecek olan Hollandalı yıldız kulüpten gelen sözleşme uzatma tekliflerini şu ana kadar reddetti. Özellikle Hamburg'un Almanya Ligi'nde düşme potasında olması sebebiyle Van Der Vaart'ın kulüpten ayrılmak istediği de vurgulanıyor.

Fenerbahçe yönetiminin Hollandalı oyuncuyu ikna edebilmek için Dirk Kuyt'tan da yardım alacağı belirtilirken bu transferi olumlu sonuçlandırabilmek için çaba sarfetmekten kaçınmayacağının da altı çizildi. Van der Vaart'ın da Fenerbahçe'nin transferine oldukça sıcak baktığı ve kariyerine Türkiye'de devam etmek isteyeceği belirtildi.

BİR BAKIŞTA VAN DER VAART... 

Hollanda Milli Takımı'nın da formasını giyen 30 yaşındaki yıldızı bugüne kadar üst düzey kulüplerde oynadı. Futbola Kennemers takımının alt yapısında başlayan Rafael Van der Vaart, daha 10 yaşında 70 bin euroya Ajax alt yapısına transfer oldu.

Hollandalı yıldız, Ajax'ta gösterdiği başarılı performansın ardından 2055/06 sezonunda 5,1 milyon euroya Hamburg'a ve 2008/09 sezonunda ise 15 milyon euroya Real Madrid'e transfer oldu.

Real Madrid formasını 2 sezon giyen Van Der Vaart, 2010/11 sezonunda bu kez 10 milyon euroya Tottenham'a transfer olurken geçen sezonun başında ise 13 milyon euro bedelle bir kez daha Hamburg'un yolunu tuttu.

Bu sezon AlmanyaLigi'nde oldukça kötü bir dönem yaşayan ve 16 puanla 17. sırada yer alan Hamburg ile 18 maça çıkan Rafael Van der Vaart, 8 kez de gol sevinci yaşadı.

Kaynak: Sporx


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!