comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Yanal'dan Barça örneği! 'Onlar bile..'

06 Şubat 2014, Perşembe 08:36

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, futbolda bir takımın her maçı kazanamayacağını belirtti ve Barcelona'dan örnek verdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın, Eskişehirspor mağlubiyetinin ardından yapılan eleştirilere ve oluşturulan negatif havaya bir anlam veremediği bildirildi.

Futbolda her sonucun yaşanabileceğini, hele uzun lig maratonunda her takımın zaman zaman kötü sonuçlar alabileceğini ifade eden sarı-lacivertli ekibin hocası, “Barcelona bile maç kaybediyor” yorumunda bulundu.

Deneyimli çalıştırıcının son mağlubiyete rağmen şampiyonluğa olan inancını fazlasıyla koruduğu ve oyuncularına da bunu yansıtmaya çalıştığı belirtildi.
Yanal, “Bir takım tüm maçları kazanamaz. Böyle bir kural yok. Barcelona bile son hafta kendi sahasında maç kaybediyor. Real Madrid kazansa lider olacaktı. Ancak kazanamıyor. Futbol bu. Her sonuç var. Sezon boyunca tüm maçları alırsanız futbolun heyecanı kalmaz zaten” diyerek bir anlamda kaybedilen Eskişehir maçının doğal bir süreç olduğunu ifade etti.

TAKIM DA ŞAŞKIN

Eskişehirspor maçından sonra futbolcular da yaratılan atmosfere anlam veremiyor. Sarı-lacivertliler ligin en güçlü takımı olduklarını, son mağlubiyetin kendi içlerinde bir panik yaratmadığının altını çizdiler.

Bu arada teknik heyetin yaptığı analizler takımın sadece rakiplerinden puan olarak önde olmadığını da ortaya çıkardı. Yanal ve ekibi oyuncularının gol girişimi, top kapma, tehlikeli şut, isabetli pas ve orta gibi birçok konuda rakiplere fark attığını tespit etti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!