comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Vali'den Aziz Yıldırım açıklaması

05 Şubat 2014, Çarşamba 14:36

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın iddialarına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan cevap geldi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu,"Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Torku Konyaspor maçına valilik izni olmadığı için giremediği" yönündeki iddiaya ilişkin,"Bu konuyla ilgili valiliğimiz tarafından verilmiş herhangi bir karar yoktur" dedi.

Marmara Grubu Vakfı tarafından düzenlenen 17. AvrasyaEkonomi Zirvesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mutlu, basına kamera görüntüleri yansıyan Beşiktaş'taki gasp olayı ile ilgili soru üzerine, konuya ilişkin gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını, bunun yeni bir olay olmadığını söyledi.

Söz konusu hadisenin üzücü olduğunu aktaran Mutlu, bu tür kapkaç olaylarına çok ender deolsa rastlanabildiğini dile getirdi.

Vali Mutlu, İstanbul'da 24 saat görev başında olan zinde biremniyet teşkilatı olduğunu anlatarak, "Dolayısıyla faili yakalanmış, kötü bir olay ama neticede İstanbul'da bu tür olayların hiç olmadığı şeklinde iddia içerisinde bulunmak zaten doğru değildir. Elbettekizaman zaman bu tür olaylar olabiliyor ama bu kötülerinden birisiydi fakat yakalanmış olması, sevindiricidir. Emniyet teşkilatımızı, tebrik ediyorum"diye konuştu.

"FEDERASYONU İLGİLENDİREN BİR HUSUS"

Mutlu, "Aziz Yıldırım'ın Torku Konyaspormaçına valilik izni olmadığı için giremediği" yönündeki iddiaya ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı:

"Bizle hiçbir ilgisi yok. Malumunuz bukonularla vilayetin bir takdir ya da karar merci olması söz konusu değildir. Tamamen kulüplerimizin bu konularla ilgili yönetimlerine olsun, sportif faaliyetlerine olsun, takımlara, oyunculara ilişkin bütün kararlarını, federasyon veriyor. Bu, federasyonu ilgilendiren bir husus. Bu konuyla ilgili valiliğimiz tarafından verilmiş herhangi bir karar yoktur. Ben de basında birkaç gazetede gördüm. Sanki valiliğin aldığı böyle bir karar neticesi, Aziz beyin maçı izlemesi yasaklanmış gibi… Valiliğimizin böyle bir kararı yoktur, valiliğimiz bu konuda yetkili de değildir zaten. Bu konularla ilgili karar merci bellidir."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!