comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe taraftarları için müebbet isteniyor

04 Şubat 2014, Salı 19:36

Fenerbahçe taraftarlarının, UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu kararını protesto etmek amacıyla Kadıköy'de düzenlediği yürüyüşte çıkan kavgada, Kadir Ökçesiz'i kasten öldürdüğü ve 3 taraftarı da yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Batuhan Özdemir hakkında müebbet ve 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Fenerbahçe taraftarlarının, UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu kararını protesto etmek amacıyla Kadıköy'de düzenlediği yürüyüşte çıkan kavgada Kadir Ökçesiz'i bıçaklayarak öldürdüğü, 3 taraftarı da yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Batuhan Özdemir hakkında, müebbet ve 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kadıköy'de geçen yıl Haziran ayında meydana gelen olayda UEFA tarafından Fenerbahçe'ye verilen cezayı protesto etmek amacıyla taraftarların Kadıköy Bağdat Caddesi'nde yürüyüş düzenlediği hatırlatıldı.
Şüpheli Batuhan Özdemir'in yürüyüşe 20-25 kişilik bir grupla katıldığı belirtilen iddianamede, mağdur Cenk Eroğlu'nun da hayatını kaybeden Kadir Ökçesiz'in de aralarında bulunduğu 40-45 kişilik bir grupla yürüyüşe katıldığı kaydedildi.

İddianamede, yürüyüş sırasında Özdemir'in içinde bulunduğu grubun, Gezi olayları ile ilgili ve hükümet aleyhine slogan atması üzerine, müşteki mağdur Cenk Eroğlu'nun da megafonla bu gruba, protesto yürüyüşünün siyasi olmadığını, sadece Fenerbahçe lehine slogan atılmasını söylediği ifade edildi.

İki grubun Bağdat Caddesi Kızıltoprak civarında karşılaştığı kaydedilen iddianamede, karşılaşma sırasında iki grup arasında laf atma ve gerginlik yaşanmaya başladığı, grup lideri pozisyonundaki müşteki-mağdur Cenk Eroğlu'nun, herhangi bir tatsızlık ve kavga yaşanmasın diye Özdemir ile konuşmak için yanına geldiği ve yürüyerek konuştukları sırada aralarında kavga çıktığı belirtildi.

Kavga sırasında Özdemir'in bıçağını çekerek Eroğlu'na vurmaya başlaması üzerine, Eroğlu'nun grubunda olan Kadir Ökçesiz, Özkan Eroğlu ve Baran Aykan'ın olaya müdahale etmek istedikleri ifade edildi.

İddianamade, Batuhan Özdemir'in Kadir Ökçesiz'i kasten öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezası ile, Cenk Eroğlu, Özkan Eroğlu ve Baran Ayken'i de kasten yaraladığı gerekçesiyle de 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!