comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Mahmut Uslu: 'Şampiyon olacağız'

03 Şubat 2014, Pazartesi 20:35

Fenerbahçe yöneticilerinden Mahmut Uslu, gündeme yönelik konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, puan kayıplarının olabileceğini ancak sezon sonunda şampiyon olacaklarına inandıklarını söyledi.

Sivasspor maçının hazırlıklarını akşam saatlerinde Can Bartu Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla sürdüren F.Bahçe'nin çalışmalarını izleyen Mahmut Uslu ile Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya FB TV'ye önemli açıklamalarda bulundular.

İlk olarak hafta sonu deplasmanda kaybedilen Eskişehirspor maçına değinen Mahmut Uslu, "Sezonun ilk yarısında da Konyaspor deplasmanında 2-0 öndeyken maçı kaybetmiştik. Eskişehirspor maçında da şöyle enteresan şeyler var. Kuyt'ın el gerekçesi nedeniyle iptal edilen golü, gol olsaydı maç zaten çok değişik olurdu. Atamadık, 83. dakikalarda golü yedik. Bunlar olacak ama mühim olan 1 puanla da olsa, da 7 puanla da olsa, 15 puanla da olsa; inşallah bu sene şampiyon olacağız. Onu herkes iyi bilsin" dedi.

Medyada yapılan haberlere de değinen Mahmut Uslu, "Bu filmleri çok gördük. Son 13 yılda 4-5 kere ikincilik ile ligi bitirdik. Son maçlarda kaybettik. Fenerbahçe camiası bu filmleri çok iyi biliyor. Bizim hiçbir şekilde tereddütümüz yok. Biz bu sene, bu çocuklar iyi oynayacaklar, kötü oynayacaklar; ama sonunda puan kaybetmezsek bizim elimizdeki puan farkını kimse alabilir mi? Alamaz. Medya yazacak, televizyonlar konuşacak. Futbolun güzelliği bu. Yendiğinde şampiyon olduğunu, kaybettiğinde puan farkı kapandı, geliyorlar.. Kim geliyor? Aslında Galatasaray yalnız değil Beşiktaş'ta var. Kendi aralarında maçları var. Bizim onlarla maçlarımız var. Biz inanıyoruz ki herhangi bir deplasmandan farkı olmayacak derbi maçların. Beşiktaş, Trabzon bizimle beraber kaldı. Biz Galatasaray'ı 2-0 yendik. Biz inanıyoruz ki, o deplasman maçlarından da galip geleceğiz. Önemli olan birlikteliğimizi devam ettirebilmek" diye konuştu.

Konyaspor maçı sonrasında verilen 1 maç seyircisiz oynama cezası ile ilgili de Uslu, "Çok yanlış çağ dışı bir karar. 50 bin kişi de 100-150 kişi tezahürat yapmış. Ve maç bittikten sonra merdivenlerde bağırdılar. Neymiş, rakip takım aleyhine bağırdılar. Oynanılan maçla ilgili de değil. Diğer ezeli rakibimizle ilgili, 150 -200 kişinin bağırmasını rapor yazmışlar. Ben bu arkadaşlardan, ben şimdi diyemeyeceğim ama artık bunlar biraz özen göstermeliler. Kamu vicdanını yaralayan bu tür şeylerin yapılmaması lazım. Moda deyimler kullanmak istemiyorum; pareler, maraler. Bunları yapmasınlar. Çünkü Fenerbahçe taraftarının bunlara tehammülü kalmadı. Fenerbahçe taraftarı ile çok oynuyorlar. Fenerbahçe üyeleri ve camiayla çok oynanıyor son zamanlarda, son 3 yıl. Artık yapmasınlar. Bunlar oyun. Futbolda ve diğer branşlarda çok iyi gidiyoruz. Hep aynı zihniyette olmaları lazım. Tutup da 150 kişinin, 2-4-6 saniyeye bağırmışlar. Bu olmaz yani. O zaman talebesiz mekteplere döneriz. Bizim taraftarımızın üzerine gidilmesi bu kadar çok yanlış. Ş.Urfaspor için verilen karar, hukuki şekilde inşallah bizim içinde geçerli olacak. Seyircisiz maç oynamayacağız. O kararları bekliyoruz. Aksi takdirde çok yanlış işler olduğunu biz çıkar söyleriz" dedi.

Pazar günü oynayacakları maçın önemi de değinen Mahmut Uslu, "İnşallah Sivas'a hep beraber gideceğiz. Başkanımız da gelecek. İnşallah oradan galibiyetle döneceğiz. Zor deplasman. Çok İyi takım. İyi oynayan kazansın" ifadelerini kullandı.

HASAN ÇETİNKAYA: "TEK HEDEF VAR ŞAMPİYONLUK"

İdari Menajer Hasan Çetinkaya da, "Bugün Sivasspor maçının hazırlıklarına başladık. Tek hedef var şampiyonluk. Bu konuda da herkes duyarlı, herkes bu senenin öneminin farkında. Bu anlamda ufak bir kaza yaşandı. Oyuncularımız son derece bilinçli ve karakterli futbolcular. Bir an evvel toparlanıp, hep beraber birlik olmalıyız. Kazanıp, şampiyonluk kupasını kazanacağız. Bizim başka bir düşüncemiz yok" şeklinde konuştu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!