comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'nin parlayan Gladyatör'ü!

01 Şubat 2014, Cumartesi 10:35

F.Bahçe'nin istikrarlı isimlerinden Egemen, son 10 yıllık tabloda en dikkat çeken yerli savunmacı olarak parladı. Son iki sezonda takımının sigortası olan 31 yaşındaki futbolcu, skorer kimliğiyle de öne çıktı.

Ligde en yakın rakibinin 10 puan önünde lider olan Fenerbahçe'de Egemen Korkmaz da istikrarlı futboluyla ön plana çıkıyor. Son yıllarda savunma tandeminde yabancı yıldızlara yer veren sarı-lacivertliler, 2002-03 sezonundan sonra ilk kez bir yerli stopere emanet edildi.

11 sezon önce Ogün Temizkanoğlu, Mustafa Doğan ve Ümit Özat gibi isimlerin yer aldığı defans hattında geçtiğimiz sezondan itibaren Egemen Korkmaz görevi devraldı. 2012-13 sezonunda sarı-lacivertli formayla 42 maça çıkan ve iyi bir görüntü çizen tecrübeli savunmacı, Benfica ile oynanan UEFA Avrupa Ligi yarı final mücadelesinde de rakip fileleri havalandırmıştı. Ligde de zaman zaman sakatlık nedeniyle formasından uzak kalan Egemen, bu sezon o eksiğini de giderdi.

Ersun Yanal yönetiminde, 2013-14 sezonunda 17 lig maçında 1495 dakika forma giyen Egemen Korkmaz, Bursaspor ve Konyaspor maçlarında attığı gollerle takımına 3 puanı hediye etmişti. Öte yandan, 31 yaşındaki oyuncunun yer almadığı Konyaspor ve Süper Kupa'daki Galatasaray karşılaşmalarında ise sarı-lacivertliler mağlubiyet yaşadı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!