comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'den Kuzey Irak açılımı!

27 Ocak 2014, Pazartesi 10:35

Daha önce Real Madrid, Inter ve Sporting Lizbon'un futbol okulu açtığı Kuzey Irak'a Fenerbahçe de fuıtbol okulu açılıyor. Gelecekte bu bölgede bir de hazırlık maçı oynanacak.

Fenerbahçe Spor Kulübü, yurtdışındakifaaliyetlerine Kuzey Irak'ta devam ediyor. Fenerbahçe adına Nihat Özdemir, Kürdistan Futbol Federasyonu ve Erbil Futbol Kulübü yöneticileriyle görüştü.

İlişkilerin geliştirilmesine yönelik olduğu belirtilen görüşmedei, Nihat Özdemir ile birlikte bir heyet bulunurken, Erbil Kulübü'nden Masoud Abulhalik ve Kürdistan Futbol Federasyonu Başkanı Safeen Kanaby bulundu. Özdemir, görüşme sonrası yaptığı açıklamada; "Irak'ın Kürt bölgesinde çok fazla sayıda taraftarımızın olduğunun farkındayız. O yüzden buradaki taraftarlarımızla ilişkilerimizi daha fazla yakınlaştıracağız. Burada bir Erbil Kulübü'yle bir maç oynamayı planladık" açıklamasını yaptı.

8 sene boyunca Aziz Yıldırım'ın asbaşkanlığını yapan Nihat Özdemir, halen görevli olmasa da Fenerbahçe adına yaptığı görümede, burada bir futbol akademisinin açılması ve Fenerbahçe'nin Kürt bölgesi hükümetiyle futbol üzerine uzun vadeli bir proje geliştirmesi hedeflendi.

Kürdistan Futbol Federasyonu ise Fenerbahçe'nin Kuzey Irak'ta futbol okulu açacak dördüncü kulüp olduğunu, daha önce Erbil, Süleymaniye, Duhok ve Kalar'da Real Madrid, Inter ve Sporting Lizbon'un futbol okulu açtığını belirtti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!