comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Yanal'ı düşündüren soru

24 Ocak 2014, Cuma 11:35

Fenerbahçe, futbol dışı konuların gölgesinde oldukça kritik duruma gelen bir Konyaspor maçı oynayacak. Savunma ve hücum bölgesinde beklenenden fazlasını alan Yanal, orta saha konusunda kara kara düşünüyor.

 Fenerbahçe, Yargıtay'ın Şike Davası sonucu Aziz Yıldırım'a verilencezayı onamasının gölgesinde kritik bir Torku Konyaspor maçına çıkacak. Onama kararınınardından ilk maç olması, taraftarların bu maça göstereceği yoğun ilgi sonucu Konyaspor maçı fikstürdekigörüntüsünden daha önemli bir hal aldı.

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal ise bu maç öncesinde orta sahasını kurmakta zorlanıyor. Savunma ve forvet hattında istikrarıyakalayan, buradaki oyunculardan üst düzey verim almayı başaran Yanal, aynı başarıyı orta saha konusunda gösteremedi. Ligin son haftalarında bubölgede Mehmet Topal, Cristian Baroni ve Alper Potuk üçlüsünü oynatan deneyimli teknik adam, Konyaspor maçı öncesi sakatlıklar ve formsuzluklar nedeniyle hangi isimleri oynatacağınınetleştiremedi.

Orta sahada yeri garanti olan tek isim Mehmet Topal. İlk yarıdaki performansıyla alkış alan Topal'ın dışında Cristian Baroni'nin Antalya kampı ve hazırlık maçlarısüresince isteneni verememesi, Meireles'in bir türlü istenilen performansı gösterememesi, Salih Uçan'ın ise bu sezon Gaziantepspormaçı dışında görev aldığı maçlarda isteneni verememesi, Samuel Holmen'in ise hücumda beklenen "ince"işçiliği yapamaması Yanal'ı düşündürüyor. Eskişehirspor'dan gelen genç isim Alper Potuk da sakatlığı nedeniyle ihtimaller arasında bulunmuyor.

Ersun Yanal'ın bu isimlerden hangilerini tercih edeceği ve takım kurgusunu nasıl belirleyeceği halenbelirsizliği koruyor.

(Sporx)

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!