comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Yıldırım daha önce cemaat iddialarını yalanlamıştı!

21 Ocak 2014, Salı 09:28

Yargıtay'ın hakkındagi cezayı onamasının ardından Fransa'da Wall Street Journal'a mülakat veren ve süreci değerlendiren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yaşananlara ilişkin Gülen cemaatini sorumlu tuttu.

FutbolArena | Yargıtay'ın hakkındagi cezayı onamasının ardından Fransa'da Wall StreetJournal'a mülakat veren ve süreci değerlendiren Fenerbahçe Başkanı AzizYıldırım, yaşananlara ilişkin Gülen cemaatini sorumlu tuttu. Yıldırım, " Bütünoperasyonları bizim operasyonumuz dahil olmak üzere Cemaat yapmıştır" dedi veilk kez isim verdi. Yıldırım daha önce ise cemaati kastediği yönünde çıkanhaberleri yalanlamıştı.

Türk futbolu kuşkusuz çok tartışmalı bir süreçtengeçiyor. 3 Temmuz 2011'de başlayan şike süreci 17 Ocak 2014'de Yargıtay'ınverdiği kararlarla şimdilik noktalanmış görünüyor.
Yargıtay bu davanın ençok merak edilen ismi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında onama kararıverdi. Karar Yıldırım Fransa'dayken açıklandı. Bugün İstanbul'a gelecek olanYıldırım, Fransa'da Wall Street Journal'a çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Bugünekadar "Fenerbahçe'yi ele geçirmek istiyorlar" diyen ancak isim ve hedefgöstermekten kaçınan Yıldırım, Yargıtay kararının ardından susukunluğunu bozduve sorumlu "Gülen cemaati" dedi.

Oysa Aziz Yıldırım bunu ilk kez 2 Temmuz2012'de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıktan iki gün sonra Hürriyetyazarı Ertuğru Özkök'e söylemiş ancak daha sonra Özkök'ün yazdıklarınıyalanlamıştı.

İşte sırasıyla 4 Temmuz'da Ertuğrul Özkök'ün yazdıkları, 5Temmuz'da Aziz Yıldırım'ın yalanlaması ve 20 Ocak'ta Yıldırım'ın Wall StreetJournal'a röprtajından cemaatla ilgili kısımları:

GÜLEN HAREKETİNE CEMAATDENMESİ YANLIŞ

" Özellikle Fethullah Gülen'e çok öfkeli.
Görüşlerinihiçbir sansüre tabi tutmadan, isim vererek, açıkça söylüyor.
Onlar hakkında“cemaat” kavramının kullanılmasına içerliyor. O yüzden bizzat Gülen'inadını
vererek tarif ediyor.
İçerde bu konuda epey deçalışmış.
Yakınları, bu konuda konuşmamasını tavsiye ediyorlar. “Herkessusmuş, kenara çekilmiş, bir
tek biz mi mücadele edeceğiz” diyorlar.
Onungörüşü ise şöyle:
“Tek başıma kalsam da mücadele edeceğim. Bu yargılamalarartık Türkiye'nin
meselesidir.”
Başbakan Erdoğan'ı ayrı bir yere koyuyor.
Onunla bir meselesi yok gibi konuşuyor...."

Ertuğrul Özkök /Hürriyet  4 Temmuz 2012

YILDIRIM'DAN YALANLAMA

AzizYıldırım, kendisini evinde ziyaret eden Ertuğrul Özkök'e anlattıklarını 1 günsonra yalanlayarak, şöyle demişti:  "Dost sohbeti şeklinde geçen diyaloğumuzdahiçbir kişi, kurum veya oluşum adı kullanılmamıştır."
 
İşte oaçıklama:

"Ziyaretler sırasında dost sohbeti şeklinde geçen diyalogların,iradem ve bilgim dışında, 'haber' adı altında yazılı ve görsel medyayataşındığını üzülerek görmekteyim. Bilinmesini isterim ki, bu ziyaretlersırasında karşılıklı yapılan konuşmalarda hiçbir kişi, kurum veya oluşum adıkullanılmadığı gibi yine hiçbir kişi, kurum veya oluşum hakkında övgü ya dayergi niteliğinde ifadeler kullanılmamıştır. Bu bağlamda, kamuoyundan beklentimve talebim, bu tür yazı ve haberlere, tarafımdan bizzat yapılmadıkça itibaredilmemesidir.''

Aziz Yıldırım / 5 Temmuz 2012

AZİZYILDIRIM BU KEZ ADRES GÖSTERDİ

"Şimdi bu noktada başından beri sorduğunuzsoru: Bunların hepsini Gülen Cemaati mi yaptı? Evet, son 11 yıllık süreiçerisinde Ak Parti Cemaat ile içiçe Türkiye'de iktidara yürüdüler. Başbakan,dedi ki; "Paralel devlet var ve Cemaat bu paralel devleti ile yürüyor. Busavcıları, hakimleri hepsini polisleri görevden aldılar. Bunlar cemaatci diye. Ozaman bütün operasyonları bizim operasyonumuz dahil olmak üzere Cemaatyapmıştır. Yargıtay kararını veren hakimlerin parallel devletin mi yoksa hukukunadamımı olduğunu karar veremiyorum. Bunun da aydınlanması adalet bakanınınaçıklama yapması gerektiğini düşünüyorum..."

Aziz Yıldırım / Wall StreetJournal mülakatı / 20 Ocak 2014

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!