comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

TFF'deki kavganın detayları ortaya çıktı

20 Ocak 2014, Pazartesi 18:59

Yargıtay'ın verdiği 'şike davası' kararından sonra Ankara'da gergin bir atmosferde başlayan Kulüpler Birliği Toplantısı'nda büyük tartışmalar yaşandı. İşte Kulüpler Birliği'nde yaşanan tartışmaların perde arkası.

Yargıtay'ın verdiği 'şike davası' kararından sonra Ankara'da gergin bir atmosferde başlayan Kulüpler Birliği Toplantısı'nda büyük tartışmalar yaşandı. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in yaşadığı tartışmaların damga vurduğu toplantıda neler yaşandı? İşte Kulüpler Birliği'nde yaşanan tartışmaların perde arkası...
 
VARAN 1: "BİZİM ADALET SORUMUMUZ VAR"
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in gecikmeli bir şekilde katıldığı toplantıda, yaşanan tartışmalar bu dakikadan sonra başladı. Yıldırım Demirören'in salona girdiği ana kadar sessizliğini koruyan İbrahim Hacıosmanoğlu, Demirören'in toplantıya iştirak etmesinin ardından söz alarak, "E-bilet kanunundan önce bizim burada uygulayıcıları konuşmamız gerekiyor. Bizim asıl sorunumuz kanun değil, uygulayıcıların adil olmamasıdır. Bizim adalet sorunumuz var. Yargıtay, karar veriyor ve TFF'nin basın sözcüsü o gün, üzerine vazifeymiş gibi kalkıp, "Bu dosya kapanmıştır dyor, buna bu talimatı kim veriyor" ifadelerini kullanıyor.
 
VARAN 2: DEMİRÖREN'E SERT CEVAP
Hacıosmanoğlu'nun tepkisine, "Kararları TFF değil kurullar veriyor, kurullar ne diyorsa o uygulanıyor" şeklinde bir cevap veriyor. Demirören'in sözlerinin ardından ses tonunu biraz daha arttıran ve 'kararı kurullar veriyor' sözlerine tepki gösteren Hacıosmanoğlu, "Kurullar karar verdi diyorsunuz bu kurulların nasıl karar verdiğini bizler biliyoruz. Kasımpaşa-Besiktas maçında kurul bir karar verdi ve siz nasıl karar aldınız? Acaba orada bir başka anadolu takımı olsaydı tekrar kararı alabilir miydiniz? Hakeminizin yüzüne tükürülüyor bunu yok sayıyor ve o hakem kurulu o koltukta oturmaya devam ediyor. Bizim sorunumuz futbolun adil bir şekilde yönetilmemesinden kaynaklanıyor. Türk futbolu ahlaksızca yönetiliyor" ifadelerini kullanıyor.
 
VARAN  3: ODYAKMAZ VE HACIOSMANOĞLU KAVGASI
İbrahim Hacıosmanoğlu'nun bu sözlerinin ardından sözü bu kez Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz alıyor ve tartışma bambaşka bir boyut kazanıyor. Hacıosmanoğlu'nun sözlerine karşılık, "Bakın Trabzonspor yeniden yargılama istiyor. Başkan, TFF olarak yeniden yargılama yapın o zaman. Benim de size sunacağım yeni belgeler olacak." ifadeleri ile cevap veren Odyakmaz'a bu kez bir de cevap da Hacıosmaoğlu'ndan geliyor.
 
VARAN 4: BELGELER VAR... 
Hacıosmanoğlu, “Elimde belgeler var. Yeni yargılama olursa sunacağım" diyen Mecnun Odyakmaz'a “Federasyon Başkanı burada. Bekleme hemen ver. Sana ne oluyor? sana Sana, daha önce destek çıktım camiamdan bu yönde tepkide aldım. Bugün yeni delil sunacağım diyorsun o zaman delikanlı gibi gidip o delilleri federasyona vereceksin. Temiz futbol adına kimin elinde ne varsa gidip bunu futbol federasyonuna vermek zorundadır." şeklinde bir cevap vererek toplantıyı terk ediyor.

Kaynak: Sporx

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!