comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Hıncal Uluç: 'Zamanlama manidar'

20 Ocak 2014, Pazartesi 16:34

Usta gazeteci Hıncal Uluç, Yargıtay'da Aziz Yıldırım'ın kararının onanmasındaki zamanlamaya dikkat çekti ve "Manidar" dedi.

Yargıtay'ın, Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın hapis cezasını onamasından sonra bir yorum da usta gazeteci Hıncal Uluç'tan geldi.

Uluç, sabah.com.tr'de yer alan haftalık köşesinde kararı yorumlarken, zamanlamaya dikkat çekti ve mahkemenin manidar davrandığı görüşünde olduğunu söyledi. Deneyimli kalemin yorumu şekilde;

GERÇEK FENERBAHÇELİLER...

"Aziz Yıldırım öteden beri kendisinden beri hiçbir şeyi tanımayan, Fenerbahçe'yi tanımayan, Fenerbahçe demek ben diyen bir başkandı. Bu işin ayrı bir yanı. Gerçek Fenerbahçeliler, Aziz Yıldırım'ın kendisini Fenerbahçe ile özdeşleştirmesini iyi değerlendirmeliler. Dünyada kimse bir kulübün sahibi değildir. İngiltere'de parayı yatırıp, dev kulüpleri satın alanlar da buna dahil.

KARAR MANİDAR

Yargıtay'ın kararı onayladığı tarihi son günlerin yaygın deyişi ile manidar buluyorum. Neden? Bunca sene hukuk okudum, bunca sene gazetecilik yaptım. Hukuğun özünü temelini iyi bildiğimi düşünüyorum. Şimdi eğer bir yerde, hukuksal bir yaşamda yeni bir düzenleme çok yoğun şekilde konuşuluyorsa mahkemeler bu kararı bu anda vermezler. Diyelim ki idam mahkumusunuz. Mahkumiyetin yargıtaya gitti. O sırada o ülkede idam cezasının kaldırılması konusunda, yürütme, yasama, halk böyle bir şey konuşuluyorsa mahkeme bunun sonucunu bekler. İdam kaldırılırsa adamı asmayalım diye. O adam isterse 39 kişinin katili, ırz düşmanı ne olursa olsun.

Şimdi Türkiye'de yeniden yargılanma süreci var. Yeniden yargılanma kim için, belli bir mahkemenin verdiği kaararlar için. Bu mahkeme de Aziz Yıldırım'ın kararını veren mahkeme. Sen aylarca beklemişin, Aralık'ta çıkar denildi o da olmadı. Bekle, bekle, bekle. Tam mahkeme kararlarının nizami olduğu tartışılmaya başlanmışken bu kararı onaylıyorsunuz. Bu eğer manidar değilse, dünyada hiçbir şey manidar değildir."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!