comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Rumlar Fenerbahçe yaygarasına başladı!

02 Eylül 2012, Pazar 11:34

Geçmişte fanatik Rumların Güney Kıbrıs'a giden Türk takımlarına yaptığı saldırıları yok sayan Sofocleous, 'Türklerin politik oyunlarına alet olmayacağız' ifadesini kullandı

Spora siyaset karıştırmaktan hiçbir zaman çekinmeyen Rumlar yine boş durmuyor...  UEFA Avrupa Ligi'nde F.Bahçe ile eşleşen AEL Limassol'un başkanı Andreas Sofocleous, Rum fanatiklerin geçmişte Güney Kıbrıs'a giden Türk takımlarına yaptığı saldırıları 'yok' sayarak, 'Türkler bu maçlara siyaset karıştıracak' dedi. UEFA Avrupa Ligi kurasını Rum basınına değerlendiren Sofocleous, grubun kilit takımının F.Bahçe olduğunu belirterek şunları söyledi: ZENGiNLERLE MüCADELE ETMEK ZOR 'BU grupta her şeyi belirleyecek olan takım F.Bahçe. Biz AEL olarak burada sadece futbol oynamayı düşünmeliyiz. Türklerin bizi içine çekmeye çalışacağı politik oyunlara alet olmayacağız. Özellikle burada çok dikkatli davranmalıyız çünkü Türkler böyle durumlarda her zaman politik durumları ortaya sürerler' dedi. F.Bahçe, Marsilya ve Mönchengladbach'ın mali yönden kendilerinden çok güçlü olduğuna dikkat çeken AEL Başkanı, şöyle devam etti:

'Zengin takımlarla mücadele etmek zordur ama biz futboldan keyif alarak kazanmaya gayret edeceğiz. Kura için şanslı bir gülücük vermeyeceğim. Fakat Avrupa Ligi'nde olduğumuzu unutmayalım. Bu lig hiçbir zaman kolay olmadı, olmayacak da. AEL burada her yıl mücadele ederek deneyimini biraz daha artırıyor.' M'GLADBACH'IN KORKUSU ALEX Borussia Mönchengladbach Sportif Direktörü Max Eberl de, F.Bahçe'de en çok Alex'ten çekindiklerini söyledi. Alman basınına kurayı değerlendiren Eberl, 'Marsilya ve İstanbul yaz tatili için güzel yerler, fakat biz güneşi ve denizi düşünmüyoruz! Özellikle İstanbul'da oynayacağımız maçta savaşıp, ayakta kalmak istiyoruz. F.Bahçe çok güçlü bir takım. Alex ise Türkiye'de milyonlarca hayranı olan önemli oyuncu' dedi. MARSiLYA KURADAN MEMNUN DEĞiL Marsilya Teknik Direktörü Elie Baup ise, zorlu bir grupta mücadele edeceklerini ifade etti. Baup, 'Kaliteli bir kura çektik. Zor maçlar, güzel statlar, güzel ambiyanslar bizi bekliyor. Mönchengladbach ve F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi'ni ön eleme turunda kaçıran çok kaliteli iki takım. Rakiplerimiz, Avrupa kupalarında başarıyı yakalamak için ne yapılması gerektiğini bilen takımlar' diye konuştu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!