Rizespor 11. dakikada Kweuke'nin attığı gol ile üstünlüğü ele geçirirken, sarı-lacivertlilere beraberliği getiren gol ilk yarının uzatma dakikalarında frikikten Cristian ile geldi. İlk yarısı 1-1 sonuçlanan mücadelede 83. dakikada Webo sahneye çıktı ve takımına galibiyeti getiren isim oldu. Öte yandan Fenerbahçe'de Caner Erkin, 41. dakikada gördüğü sarı kart sonrasında cezalı duruma düştü ve önümüzdeki hafta oynayamayacak.
Bu skorun ardından Fenerbahçe puanını 35 yaptı ve ligin zirvesindeki yerini korudu. Çaykur Rizespor ise 15 puanla 13. sırada kaldı. Süper Lig'in 15. haftasında Rizespor deplasmanda Sivasspor ile karşılaşacakken, Fenerbahçe ise evinde Akhisar Belediye'yi konuk edecek.
MEIRELES'İN YERİNE CRİSTIAN
Fenerbahçe, geçen hafta ligde Beşiktaş ile 3-3 berabere kaldığı derbi maçı ilk 11'ine göre tek değişiklik yaptı. Teknik direktör Ersun Yanal, siyah-beyazlı takım karşısında kırmızı kart görerek cezalı durumuna düşen Portekizli oyuncu Meireles'in yerine Cristian'ı sahaya sürdü. En son Medical Park Antalyaspor maçında forma giyen Brezilyalı oyuncu, 1 haftalık aradan sonra tekrar formasına kavuştu.
Teknik direktör Ersun Yanal, Ziraat Türkiye Kupası'nda Fethiyespor maçında ilk 11'de yer verdiği Joseph Yobo, Michal Kadlec ve Samuel Holmen'i yabancı sınırlaması nedeniyle kadroya almazken, Emre Belözoğlu da sakatlığı nedeniyle kadroda bulunamadı.
Yanal, forvette Beşiktaş derbisinde olduğu gibi Webo'yu yine yedek soyundururken Nijeryalı oyuncu Emenike'ye görev verdi.
RİZESPOR'DA 3 DEĞİŞİKLİK!
Ligde 7 hafta sonra ilk kez sakat ve cezalı oyuncusu bulunmayan Çaykur Rizespor'da ise geçen hafta ligde Torku Konyaspor maçı ilk 11'ine göre 3 farklı oyuncu sahaya çıktı.
Teknik direktör Rıza Çalımbay, 2-1 kaybettikleri maçın ilk 11'inde yer verdiği Uche Kalu'yu 18 kişilik maç kadrosuna almazken Kağan Söylemezgiller ve Cumali Bişe'yi yedek soyundurdu. Bu oyuncuların yerine cezası biten orta alan oyuncusu Kıvanç Karakaş ve kaptan Florin Cernat ile forvet hattında Kweuke mücadele etti.
Akhisar Belediyespor maçının ilk yarısında kolu kırılan Cernat, 4 hafta sonra forma giyerken, sakatlığı sona eren Kweuke ise 2 hafta aradan sonra formasına kavuştu.
RİZESPOR'U UÇURAN İSİM KWEUKE!
Karşılaşmaya iki takım da kontrollü bir şekilde başlarken, ilk dakikalar orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Beraberliği bozan ekip ise 11. dakikada Rizespor oldu.
İlk önce ceza yayının üzerinde topu kontrol eden Tevfik Köse'nin vuruşu savunmadan döndü. Pozisyonun devamunda Cernat, Egemen'i geçerek kaleci ile karşı karşıya kaldı. Volkan kalesinden çıkarak topa müdahale etti, ancak boşta kalan topu önünde bulan Leonard Kweuke'nin vuruşu defans oyuncuları arasından geçerek ağlarla buluştu ve Karadeniz ekibi üstünlüğü ele geçirdi.
RİZE 2'YE ÇOK YAKLAŞTI!..
İlk yarının erken dakikalarında üstünlüğü yakalayan Rizespor, golün 3 dakika sonrasında, 14. dakikada Kweuke ile farkı arttırmaya çok yaklaştı.
Sol kanattan ceza alanına sokulan Cernat pasını yay üzerindeki Leonard Kweuke'ye gönderdi ve Egemen'i geçen top Leonard Kweuke'de kaldı. O da kaleyi görür görmez vuruşunu yaptı, ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gitti. Rizespor önemli bir pozisyondan yararlanamadı.
F.BAHÇE DİREKTEN DÖNDÜ!
Gol sonrasında beraberlik için rakip yarı alana yerleşen ve pozisyon bulmak adına bol pasla Rizespor'u yorma anlayışında olduğu görülen sarı-lacivertliler, art arda pozisyonlar bulmaya başladı.
29. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Caner ortasını ön direğe doğru gönderdi ve Kuyt gelen topu kafa ile arka direğe doğru gönderdi. Hollandalı'nın aşırtma vuruşunda top üst direğe çarptı, sonrasında ise Alves'ten önce savunma araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.
TEVFİK ÇOK MÜSAİT AMA...
Rizespor, kendi sahasına daha çok adamla gelmeye başlayan F.Bahçe karşısında farkı arttırmaya yarayacak golü bulmaya oldukça yaklaştı.
40. dakikada sol kanattan son çizgiye sokulan Sercan ortasını penaltı noktasının hemen yanındaki arkadaşı Tevfik'e gönderdi. Tevfik müsait pozisyonda önüne gelen topu sol ayak içi ile kaleye gönderdi, ancak vuruşunda top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gitti.
UZATMANIN SONUNDA FRİKİKTEN!
İlk yarı bitmek üzereyken, F.Bahçe yakaladığı pozisyonu iyi değerlendirdi ve soyunma odasına eşitlikle gitti.
45. dakikada ceza yayının biraz gerisinde Emenike, Sercan tarafından düşürüldü. Fenerbahçe kritik bir noktadan serbest vuruş kazandı. Kullanılan serbest vuruşta topun başına gelen Cristian Baroni'nin vuruşu, barajın üstünden geçti ve direğin yanından ağlarla buluştu.
Bu golun ardından ilk yarının sonunu geldiğini belirten düdük geldi ve takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlikle gitti.
SERKAN ÇOK NET KURTARDI!..
İkinci yarıya daha istekli bir görüntüde başlayan ve rakip yarı alana yerleşerek pozisyon kovalayan F.Bahçe yapılan pas hataları sonrasında istediğini gerçekleştirmedi. Sarı-lacivetliler ikinci yarıdaki en net pozisyonunu 53. dakikada buldu.
Hızlı gelişen atakta Sow'un uzun pasında savunmayı aşan topu kontrol eden Emenike kaleci ile karşı karşıya kaldı. Emenike meşin yuvarlağı biraz sürdükten sonra ceza alanında vuruşunu yaptı, ancak yere yatan Serkan Kırıntılı plase vuruşu kurtardı ve F.Bahçe önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı.
ALPER DE ÇOK YAKLAŞTI AMA...
Ataklarını sıklaştıran Fenerbahçe, 58. dakikada bu sefer de Alper ile birlikte gol çok yaklaştı.
Orta alandan topla birlikte hareketlenen Kuyt sağ kanattaki arkadaşı Sow'u gördü. Sow son çizgiye inmeden ortasını arka direğe doğru gönderdi. Gelen topa yükselen Alper kafayı vurdu, ancak kaleci Serkan son anda direğin altından topu çıkarttı ve üstünlük golüne bir kez daha izin vermedi.
DEĞİŞİKLİKLER VE GOL!..
İki takım da 60. dakika sonrasında fazlaca pas hataları yaparken, üst üste değişiklikler geldi. 70. dakikada Fenerbahçe'de Alper Potuk oyundan alınırken yerine Pierre Webo girdi, Rizespor'da da sakatlanan Leonard Kweuke yerini Sezer Özmen'e bıraktı. Sarı-lacivertlilerde oyuna giren Webo oyunu değiştiren isim de oldu.
83. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Baroni ortasını altı pas çizgisinin sol çaprazına doğru gönderdi. Pierre Webo gelen topa kafayı vurdu ve yerden seken topta Serkan'ın şaşırması sonrasında top sağ köşeden ağlarla buluştu.
Kalan dakikalarda Rizespor'un çabaları yetmezken, F.Bahçe de yakaladığı kontra ataklarda ağları bulamadı ve mücadeleyi sarı-lacivertliler 2-1 kazanarak önemli bir galibiyete imza attı.

