comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

"Çok zor günler geçirdim"

01 Eylül 2012, Cumartesi 15:30

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Bekir İrtegün, sarı-lacivertli takımda yedek kaldığında zor günler geçirdiğini, fakat çalışmayı hiçbir zaman bırakmadığını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organı Tam Saha Dergisi'nde röportajı yayımlanan Bekir İrtegün, sarı-lacivertli takımdaki performansı, teknik direktör Aykut Kocaman ve takım arkadaşları hakkında açıklamalarda bulundu.

Bekir, Fenerbahçe'ye transfer olduktan sonra uzun süre yedek beklediğini ifade ederek, bu durumun çok zor olduğunu kaydetti. Deneyimli oyuncu, yedek kaldığı zamanlarda çalışmayı bırakmadığını belirterek, görüşlerini ''Kadroya giremediğim zamanlar da oldu, performansımın kötü olduğu dönemler de oldu. Bunların bedeli büyük takımlarda çok ağır oluyor. Çok zor günler geçirdim. O günleri de hiçbir zaman unutmam. Bana çok büyük tecrübe oldu ama çalışmayı hiç bırakmadım'' şeklinde aktardı.

-Lugano'nun gitmesi-
''Futbolda şike'' davası sürecinde bazı oyuncuların takımdan ayrılmasının, diğer oyuncuların önünü açtığını dile getiren Bekir İrtegün, şu ifadeleri kullandı:
''Bu konuda gerçekçi olmak lazım, camia olarak yaşadığımız kötü süreçte bazı oyuncuların da önü açıldı. Lugano, Niang gibi çok kaliteli oyuncular takımdan ayrıldı. Özellikle Lugano, taraftarlarca çok sevilen bir oyuncuydu. Onun gidişiyle birlikte benim şans bulmam kolaylaştı. İnsanların kafasında 'Lugano'nun yerini doldurabilecek mi?' diye bir soru işareti vardı ama o yükün altından kalktım, Lugano ile de çok iyi vakitlerimiz geçti. Ona da çok teşekkür ediyorum. Çalışma konusunda da kendisini örnek almıştım. Birlikte çalışarak çok iyi vakit geçirmiştik.''

-Takımdaki rekabet ortamı-
Sarı-lacivertli takımdaki rekabet ortamını ''Çok tatlı'' olarak nitelendiren Bekir İrtegün, aynı mevkide oynadığı Serdar Kesimal hakkında ise şunları kaydetti:
''Serdar, yaşı itibariyle çok iyi bir noktada. Çok şanssız bir sakatlık yaşadı ve uzun bir süre oynamadı. Yeteneklerinden bahsetmeye gerek yok çünkü gerçekten çok kaliteli bir oyuncu. Serdar'ı çok beğeniyorum. Çünkü en başta yaşına göre çok olgun bir kişiliğe sahip, çok karakterli bir oyuncu. Kişisel yapısı, olgunluğuyla dopdolu bir insan. Umarım bundan sonraki yıllar onun için çok daha iyi geçer. Serdar'ın gelecekte çok daha iyi olacağını düşünüyorum.''

Defansta Nijeryalı oyuncu Joseph Yobo ile iyi bir uyum yakaladıklarını belirten Bekir röportajında ''Onunla yan yana oynamak şöyle güzel; Yobo, çok tecrübeli ve takım oyuncusu. Beraber uyum yakalandığında her şey güzel oluyor açıkçası. Onunla çok iyi anlaşıyoruz. O da aynı şeyi söylüyor. Maçlardan önce, hafta içi antrenmanlarda hep diyalog içindeyiz. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz ve onun avantajını yaşıyoruz'' ifadesine yer verdi.

-Aykut Kocaman hakkındaki görüşleri-
Teknik direktör Aykut Kocaman hakkındaki görüşlerini de belirten milli oyuncu, Kocaman'ın yapı olarak her oyuncunun çalışmak isteyeceği bir teknik adam profiline sahip olduğunu vurguladı.

Bekir, Aykut Kocaman'ın saha dışında ve içinde diyaloğa açık birisi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
''Çok sabırlı. İnsanların niyetlerini çok iyi okuyan bir insan. Mantıklı adamı seviyor ve bunu belli ediyor. Böyle olunca da kişisel diyaloglar çok güzel oluyor. Oyun felsefesi en iyi defansın topa sahip olmak olduğunu söylüyor. Ben oyun felsefesi anlamında Aykut Kocaman gibi düşünen hocalarla da çalıştım ama bu konuda bu kadar direnen, kendi oyun felsefesinden taviz vermeyen ve oyuncuya bu anlayışı sabırla işleyenini görmedim. Diyalog probleminin olmadığı, gerginliğin yaşanmadığı bir hoca ve bu anlamda şanslıyız diye düşünüyorum.''

-''Kuyt, bence çok doğru bir transfer''-
Bekir İrtegün, Fenerbahçe'nin sezon başında transfer ettiği Dirk Kuyt'ın doğru bir transfer olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
''Kuyt, yaş olarak çok genç bir oyuncu değil ama buna rağmen pek çok genç oyuncudan daha çok çalışıyor, çabalıyor, daha hırslı. Bu da takımımıza inanılmaz bir enerji veriyor. Bence çok doğru bir transfer. Her transfer tutmayabilir. Bazen çok doğru diye gördüğünüz bir oyuncu beklentileri karşılayamayabilir. Kuyt'ın bize kazandıracağı en önemli şey, takım ruhuna yapacağı katkıdır.''

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!