comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İşte TFF'nin 'kupa' isteğine red nedeni!

28 Kasım 2013, Perşembe 09:37

Trabzonspor'un 2010-11 sezonunun iptali için başvurduğu Tahkim Kurulu, TFF'ye “Siz niye reddettiniz” diye sormuştu. İşte verilen o cevap...

Trabzonspor 2010-11 sezonunun tescil edilmemesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurmuştu.

Ancak TFF, Bordo-Mavililerin bu istediğini reddetmişti. Trabzonspor bunun üzerine Tahkim Kurulu'na başvurmuştu. Tahkim, “Neden Trabzonspor Kulübü'nü reddettiniz” diyerek Türkiye Futbol Federasyonu'ndan 28 Kasım'a kadar yani bugüne kadar bu sorunun cevabının verilmesini istemişti. Türkiye Futbol Federasyon'u Hukuk Kurulu dün bu konu ile ilgili yarım sayfayı geçmeyen kısa bir cevap hazırladı.

TFF Yönetim Kurulu'nun neden Trabzonspor'u geri çevirdiğinin gerekçeli kararını Tahkim Kurulu'na cevap olarak aynen yolladı. TFF yönetimi “Daha önce bu konu ile ilgili tarafınızdan bir karar verildi. Tahkim Kurulu'nun verdiği kararı yönetim kurulumuz bozamaz. Trabzonspor Kulübü'nün tescil iptaline ilişkin başvurusu bu nedenle geri çevrilmiştir” diye cevapladıkları öğrenildi. Tahkim Kurulu bugün bir araya gelerek Bordo-Mavililerin bu istediğini karara bağlayacak.

Karadeniz ekibinin, Tahkim Kurulu'ndan olumsuz bir cevap alması durumunda ise Disiplin Kurulu'na yargılamanın iadesi için başvuracağı öğrenildi. Disiplin Kurulu üyesi “Yeni bir delil ortaya çıkmadan yargılamanın yineden silbaştan başlaması söz konusu olmaz. Yeni bir delil ortaya çıkıp çıkmadığını bilmiyorum” diye konuştu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!