comScore

Chelsea Chelsea

Götze'nin yerini doldurmak için 15 milyon euro

27 Nisan 2013, Cumartesi 19:03

Bundesliga ekibi Borussia Dortmund, İngiliz basınında çıkan haberlere göre bonservisi Chelsea'de olan orta saha oyuncusu Kevin De Bruyne için 15 milyon euro önermeye hazırlanıyor.

İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea'nin, Bayer Leverkusen'in hücum oyuncusu Andre Schürrle'nin transferinde kullanmak istediği Belçika Milli Takımı'nın genç yıldızlarından De Bruyne'nin bu öneriye sıcak bakmamasının nedeni ortaya çıktı. 21 yaşındaki oyuncunun gönlünde yatan kulübün Jürgen Klopp'un teknik direktörlük koltuğunda oturduğu Borussia Dortmund olduğu iddia edildi.

Bundesliga'da şampiyonluk unvanını Bayern Münih'e kaptıran Borussia Dortmund'un De Bruyne için 15 milyon euroyu gözden çıkarması üzerine, Chelsea'nin Schürrle'yi kadrosuna katma planında ufak bir değişikliğe gitmesi gündeme geldi. Londra kulübünün Bayer Leverkusen'e sunduğu ilk teklifi gözden geçirip, daha yüksek bir fiyat karşılığında Alman oyuncunun transferine kısa sürede resmiyet kazandıracağı ileri sürüldü.

GÖTZE'NİN YERİNİ DOLDURACAK

De Bruyne, 2012'de sözleşme imzaladığı Chelsea'de henüz hiçbir resmi maçta görev almazken, kiralandığı Werder Bremen'de futbol otoritelerinin dikkatini çekmeyi başardı. Hücuma yatkın oyuncu, Bremen ekibinde geçirdiği süre içerisinde Bundesliga'nın üst düzey asist yapan futbolcularından biri haline gelirken, forma giydiği 30 maçta 6 gol attı.

İngiliz basını, Bayern Münih'e transfer olan Mario Götze'nin boşluğunu doldurmanın hesaplarını yapan Jürgen Klopp'un da, Bundesliga'da parlayan Kevin De Bruyne'yi Alman orta sahanın ideal alternatiflerinden biri olarak düşündüğünü belirtti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!