comScore

Chelsea Chelsea

Chelsea, İsviçre'den Ada'ya mutlu gidiyor!

26 Nisan 2013, Cuma 00:04

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında İsviçre ekibi Basel ile İngiliz temsilcisi Chelsea karşı karşıya geldi. Zorlu maçta gülen taraf 2-1'lik skorla Chelsea oldu.



Basel [1 - 2] Chelsea 
12\' [0 - 1] V. Moses 
87\' [1 - 1] F. Schär (Penaltı) 
90+3\' [1 - 2] D. Luiz 

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında İsviçre temsilcisi Basel ile İngiliz devi Chelsea, St. Jakob-Park\'ta karşı karşıya geldi. 

Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu\'ndan hakem Pavel Královec\'in yönettiği maça ev sahibi Basel; Sommer, Joo Ho, Degen, Dragovic, Schär, Die, Stocker, F. Frei, Salah, Elneny, Streller 11\'i ile çıktı. 

Konuk Chelsea ise sahada; Cech, Ivanovic, Cole, Luiz, Terry, Azpilicueta, Ramires, Lampard, Hazard, Torres, Moses 11\'i ile yer aldı. 

Maçın 12. dakikasında Chelsea, Moses\'in attığı golle skor avantajını eline geçirirken, ilk yarıyı da 1-0 önde tamamladı. 

İkinci yarıya hızlı başlayan Basel, 48. dakikada skoru eşitleme şansı yakaladı ancak Stocker ile direği aşamadı. 54. dakikada ise Chelsea farkı 2\'ye çıkarma şansını kullanamadı, İspanyol golcü Torres de direğe takıldı. 

87. dakikada Basel skoru dengeledi. Azpilicueta\'nın Stocker\'a yaptığı faulün ardından Basel penaltı atışı kazandı, topu ağlara yollayan Schar durumu 1-1. 90+3\'te sahneye çıkan Brezilyalı savunmacı Luiz, Chelsea\'ye büyük bir avantaj getiren golü kaydetti ve Maviler rakibini 2-1 yendi. 

İsviçre\'den 2-1\'lik galibiyetle ayrılan Chelsea, rövanşa büyük bir avantajla gitti. İki ekip arasındaki yarı final rövanş maçı 2 Mayıs\'ta Londra\'da yapılacak ve Amsterdam\'a gidecek ekip belli olacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!