UEFA'nın son yıllardaki en gözde hakemlerinden olan ve EURO 2012'de Portekiz-İspanya maçında düdük çalan Cüneyt Çakır'a şimdi de FIFA'dan büyük bir görev verildi. Çakır, Chelsea ile Corinthians arasında oynanacak olan Dünya Kulüpler Şampiyonası Final mücadelesini yönetecek.
Japonya'da düzenlenen turnuvanın final maçında yardımcı hakemlikleri ise Tarık Ongun ve Bahattin Duran yapacak.
Bu görev, Cüneyt Çakır'ın kariyerindeki ilk uluslararası final maçı olacak ve Pierluigi Collina'nın ardından bu organizasyonda Avrupa Kıtası'ndan bir takımın finalinde görev yapacak ikinci Avrupalı hakem unvanını alacak.
Bu arada Japonya'da düzenlenen FIFA Dünya Kulüpler Kupası finali, 16 Aralık Pazar günü TSİ 12.30'da başlayacak ve Yokohama Stadı'nda oynanacak.

