comScore

Chelsea Chelsea

Eden Hazard, Real Madrid'e mi gidiyor? - Chelsea Haberleri

11 Şubat 2016, Perşembe 15:51
Eden Hazard, Real Madrid'e mi gidiyor? - Chelsea Haberleri

Bomba transferin perde arkası gelişmelerini yazdık.

FutbolArena - Geçtiğimiz sezon Profesyonel Futbolcular Birliği tarafından Yılın En İyi Oyuncusu seçilen ancak bu sezon tıpkı takım arkadaşları ve kulübü gibi büyük hayal kırıklığı yaratan Chelsea'nin hücum silahı Eden Hazard'ın Real Madrid transferinde adım adım sona yaklaşıldığı iddia edildi.
 
Belçikalı top cambazı bu sezon Premier Lig'de oynadığı 22 maçta henüz tek bir gol dahi atamazken, söz konusu transferdeki en büyük pürüz olarak Real Madrid'in bu aralar başını fazlasıyla ağrıtan transfer yasağı olduğu söylendi.
 
Barcelona'nın yakın zamanda başını fazlasıyla ağrıtan transfer ambargosu konusu bu kez de 18 yaş altı oyuncuların transferleri ve belgelerinin düzenlenmesinde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla hem Real Madrid hem de Atletico Madrid'in başına dert oldu.
 
Kulislerde konuşulanlara göre Real Madrid'in önümüzdeki sezon transfer yasağına takılması halinde Eden Hazard'ın kafasından geçen bir sezon daha Londra temsilcisi Chelsea'de kalmak. Ancak Chelsea patronu Roman Abromovic'in Belçikalı yıldız oyuncuyu çoktan sildiği ve bu ihtimal halinde Eden Hazard'ı çok isteyen Paris Saint-Germain'e satmayı planladığı da yine kulislerde sıkça konuşulanlar arasında.
 
Şu an Real Madrid'i çalıştıran Zinedine Zidane'ı ufak yaşlarında hayranlıkla izlediğini itiraf eden Eden Hazard'ın kafasından geçen Real Madrid transferi mi gerçekleşir yoksa Fransa yolunu mu tutar bilinmez ancak bu transferin onun Chelsea'ye geldiği bonservis bedelinden çok daha aşağı bir rakam karşılığı, 2016 Avrupa Şampiyonas'ından önce bitmesi kuvvetli ihtimal.

 

Eden Hazard Kimdir?

 
Tam adı Eden Michael Hazard olan Belçikalı hücum oyuncusu 25 yaşında ve 1.73 boyundadır. Orta sahanın hücuma yönelik her noktasında gezen ve oyun kurucu rolünde oynayan Eden Hazard adeta bir top cambazıdır. Baş döndüren çalımlar atabilecek, en olmayacak pasları verebilecek ve en zor noktalara topu gönderebilecek yeteneklere sahiptir.  Belçika Milli Takımı ile 62 maça çıkmış ve 12 gol atmıştır.
 
4 Haziran 2012 tarihinde 32 milyon Sterlin karşılığı Chelsea'ye transfer olan Eden Hazard, kulübündeki ilk 3 sezonunda 163 maçta forma giymiş ve 49 gol atmıştır. Gol atmaktan çok, gol pozisyonu yaratmayı ve asist vermeyi seven bir oyun yapısına sahiptir.
 
Chelsea kariyerinde 2014-2015 sezonunda Premier Lig'in En İyi Oyuncusu ödülüne layık görülen Eden Hazard, aynı sezon Futbol Yazarları Sendikası ve Profesyonel Oyuncular Birliği tarafından da Yılın En İyi Oyuncusu seçilmişti. 
 
Eden Hazard, 2013-2014 sezonunda ise Yılın En İyi Genç Oyuncusu ödülüne layık görülmüştü.
 
2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında Yılın 11'ine layık görülen Eden Hazard, aynı 2 sezon Chelsea'de de Yılın En İyi Oyuncusu ödülünü alırken, 2014-2015 sezonunda Chelseali oyuncuların oylaması sonucunda da takımın o sezonki en değerli oyuncusu olarak gösterilmişti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!