comScore

Chelsea Chelsea

Chelsea v Manchester United maçında neler yaşandı? - Premier Lig Haberleri

07 Şubat 2016, Pazar 20:28
Chelsea v Manchester United maçında neler yaşandı? - Premier Lig Haberleri

1-1 biten dev kapışmanın tüm ayrıntıları burada!

FutbolArena - Premier Lig'de bu sezon fazlasıyla hayal kırıklığı yaratan 2 dev ekibin mücadelesine ev sahibi Chelsea de, konuk Manchester United da bir önceki maçtaki 11'lerini bozmadan sahaya çıktı. 
 
Chelsea sahaya Courtois - Ivanovic, Zouma, Terry, Azpilicueta - Mikel, Matic, Willian, Fabregas, Oscar - Diego Costa'dan oluşan 11 ile çıkarken, Manchester United ise De Gea - Darmian, Smalling, Blind, Borthwick-Jackson - Carrick, Fellaini, Lingard, Mata, Martial - Rooney'den oluşan 11 ile sahaya çıktı.
 
İlk 10 dakikada ciddi bir Manchester United baskısı izledik. Ve yine bu 10 dakikada Manchester United özellikle sağ kanadı kullanmayı tercih ederken, 10 dakikada 3 köşe vuruşu kullandı.
 
Dakikalar 15'i gösterirken kameralar uzun uzun Sir Alex Ferguson'u çekti. 
 
17. dakikada Anthony Martial çaprazdan mükemmel vurdu ama Chelsea kalecisi Thibaut Courtois de aynı güzellikte topu çelmesini başardı.
 
Çok daha organize ve istekli görünen Manchester United ilk 24 dakikada tam 9 kez köşe noktasına giderken, Chelsea ilk köşe vuruşunu 26. dakikada kullandı.
 
29. dakikada ise kornerden gelen topa Nemanja Matic çok güzel vurdu ancak David de Gea yaptığı fantastik kurtarışla gol izni vermedi.
 
32. dakikada oldukça organize ve göze hoş gelen hücımda Oskar'ın pasında Diego Costa sağ çaprazdan vurdu, top az farkla dışarı çıktı.
 
33. dakikada bu kez Oskar sol çaprazdan vurdu top üstten dışarı çıktı ancak Chelsea'nin baskısı git gide artmaya başladı.
 
Giderek artan Chelsea baskısında bu kez de 34. dakikada sağ kanatta Willian mükemmel bir çalım attıktan sonra topu ceza sahası içerisine gönderdi ancak hiç bir Chelseali oyuncu topa dokunamadı.
 
44. dakikada Manchester United sağ beki Matteo Darmian sağdan müthiş kesti ancak başta Wayne Rooney olmak üzere hiçbir Manchester United oyuncusu topa dokunamadı.
 
Tam da uzatmalar için 1 dakika gösterilmişti ki Chelsea kaptanı John Terry'nin vuruşu Daley Blind'in elle karışık müdahalesiyle kornere çıktı. 
 
Bu arada hazır kaptan John Terry'den bahsetmişken, sezon sonu bitecek olan sözleşmesi yenilenmeyen efsane stoper için Chelsea tribünlerinde destek ve sözleşmesinin yenilenmesini talep eden pankartlar vardı.
 
Bu pozisyon sonrası ilk yarı 0-0 golsüz eşitlikle sona erdi.
 
2. Yarıya da Manchester United baskısıyla girildi.
 
2. yarının ilk tehlikeli pozisyonu 49. dakikada yaşandı. Wayne Rooney ceza sahası dışından sert vurdu ancak Thibaut Courtois zor da olsa topu çıkardı.
 
Ardından 50. dakikada bu kez Anthony Martial rakip kaleyi yokladı ancak isabetli bir vuruş gelmedi.
 
Tıpkı 1. devre gibi 2. devrenin de başında çok daha organize ve istekli görünen Manchester United 52. dakikada Jesse Lingard ile gole yaklaştı ancak Chelsea kalecisi Thibaut Courtois bir kez daha kalesinde devleşti.
 
54. dakikada Chelsea'de Oscar yerini Eden Hazard'a bıraktı.
 
54. dakikada ise Kurt Zouma yükseldiği bir hava topu sonrası çok ters düştü ve bacağı çok kötü esnedi. Kurt Zouma'nın acı dolu çığlıkları biz televizyondan izleyenlere kadar geldi. Bu talihsiz pozisyon sonrası Kurt Zouma yerini Garry Cahill'e bırakmak zorunda kaldı.
 
Manchester United 1-0 öne geçti!
 
61. dakikada seri paslarla Chelsea ceza sahasına giren Manchester United'ta Wayne Rooney ceza sahası içerisinde Jesse Lingard'ı topla buluşturdu ve genç hücum oyuncusu şık bir vuruşla topu Chelsea ağlarına yolladı.
 
67. dakikada Guus Hiddink 3. ve son oyuncu değişikliğini orta sahadan Nemanja Matic'in yerine hücum silahı Pedro'yu alarak kullandı.
 
Bu değişikliğin hemen ardında Branislav Ivanovic ceza sahası içerisinde uzaklaştırılamayan topa çok az kullandığı sol ayağıyla müthiş vurdu ancak bu kez de Manchester United kalecisi David de Gea kalesinde devleşti.
 
72. dakikada bu kez Cesc Fabregas çok sert vurdu ancak David de Gea kalesinde bir kez daha gole kapadı.
 
Chelsea baskısı geç de olsa golü getirdi!
 
Chelsea'nin giderek artan baskısından iyice daralan Manchester United'ın geliştirdiği ender hücumlardan birinde sağ kanattan Matteo Darmian ortaladı, Wayne Rooney rövaşata ile vurdu, top yandan dışarı çıktı.
 
78. dakikada Manchester United cephesinde oldukça yorulan Marouane Fellaini yerini Morgan Schneiderlin'e bıraktı.
 
87. dakikada Manchester United'ta Memphis Depay oyuna girerken, şu ana dek maçtaki tek golün sahibi olan Jesse Lingard oyundan alındı.
 
6 dakika olarak gösterilen uzatmaların ilk dakikasında Cesc Fabregas'ın ara pasında Daley Blind'in hatasında Diego Costa oldukça soğukkanlı davrandı ve kaleciyi de geçerek topu boş kaleye bıraktı. Maç 1-1'e geldi!
 
90+4'te Wayne Rooney tek başına girdi ve yaptığı aşırtma vuruş az farkla üstten dışarı çıktı.
Aynı dakikada Juan Mata yerini Ander Herrera'ya bıraktı.
 
90+6'da Diego Costa'nın bireysel çabası ile çıkardığı şutu David de Gea bir kez daha çıkardı ve maç 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Maça dair dikkat çekici istatistikler :
 
* Chelsea rakibiyle oynadığı son 10 resmi maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik aldı.
 
* Chelsea'yi Premier Lig'de en çok yenen takım 16 galibiyet ile Manchester United bu kez kazanamadı.
 
* Manchester United son 14 Chelsea deplasmanında yalnızca 1 galibiyet alabildi.
 
* Chelsea kendi sahasında oynadığı son 4 Premier Lig maçında da galibiyet elde edemedi.
 
* Aynı Chelsea, Premier Lig'de tam 9 maçtır yenilmiyor.
 
* Juan Mata'nın gol ve gol pası atamadığı üst üste 13. maç oldu.
 
* 2 ekibin son 4 maçında yalnızca 5 gol atılabildi.
 
Peki ya bundan sonrası?
 
Chelsea 13 Şubat Cumartesi günü kendi sahasında küme düşme bölgesinden uzaklaşmak isteyen Newcastle United'ı konuk edecek.
 
Manchester United ise Liverpool deplasmanında müthiş bir dönüş yapan bir diğer düşme tehlikesi yaşayan ekibe, Sunderland deplasmanına gidecek.

Maçın yıldızı kimdi?
Maçın yıldızları arasında Chelsea'den Willian ile Stoke City maçının kahramanı Wayne Rooney ve Atletico Madrid geçmişleri olan 2 kaleci Thibaut Courtois ile David de Gea'yı gösterebiliriz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!