comScore

Chelsea Chelsea

Alexandre Pato, Chelsea'de nasıl karşılandı?

02 Şubat 2016, Salı 17:41
Alexandre Pato, Chelsea'de nasıl karşılandı?

Premier Lig'de ara transfer döneminin bitimine birkaç gün kala Chelsea 26 yaşındaki Brezilyalı golcü Pato'yu kulübü Corinthians'tan sezon sonuna dek kiraladı. 

FutbolArena - Avrupa kıtasında son bir kez şansını denemek istediğini her fırsatta dile getiren ve adı Liverpool ile de anılan yetenekli golcü, kendisinin Chelsea'deki karşılanması sonrası kulübü ' oldukça özel ' olarak nitelendirdi.
 
Pato, transferi sonrası sosyal medyaya göz attığında taraftarların kendisi için göstermiş oldukları sıcakkanlı hoş geldin mesajlarının kendisini son derece memnun ettiğini ve bu sıcak karşılamaya karşılık olarak kulüpte kalıcı bir rol üstlenmeyi hayal ettiğini dile getirdi.
 

Alexandre Pato kimdir?

 
Dünya futbol camiasında Pato olarak bilinen oyuncunun tam adı Alexandre Rodrigues da Silva olup, 1989 senesinde Brezilya'nın Pato Branco şehrinde dünyaya gelmiş ve Türkçe karşılığı Beyaz Ördek anlamına gelen şehrinden esinlenerek ona da 'Pato' yani 'Ördek' lakabı takılmıştı.
 
1.80 boyunda ve 71 kilo ağırlığında olan 26 yaşındaki hücum silahı, orta sahada forvet arkası ve kanatların yanı sıra forvet pozisyonunda da oynayabilmekte.
Internacional altyapısında başlayan futbol kariyerine aynı kulübün A Takımı'nda devam eden Pato, İtalya yolunu tuttuğu AC Milan macerasının ilk 4 senesinde mükemmel işlere imza attı.

 

Alexandre Pato'nun kabus dolu yılları ( 2011-2013 )

 
2011 senesinde henüz ligin ilk haftalarında başlayan sakatlık problemi nedeniyle neredeyse 2 sene yeşil sahalardan uzak kalan Pato, çareyi 2013 ocak ayında ülkesine dönerek Corinthians'ta forma giymekte buldu. 
 
15 milyon Sterlin bonservis bedeli karşılığı doğduğu topraklara dönen Pato, 2013-2014 sezonunda 30 maçta 9 gol ile oynarken, ertesi sezon kiralık olarak forma giydiği Sao Paulo'da 29 lig maçında 9 gol attı.
 
2015-2016 sezonunda 31 maçta 10 gol ve 5 gol pası istatistiğinin yanı sıra kupada da 6 maçta 5 gol istatistiğiyle oynayan Pato, henüz 11 yaşındayken sol kolunu 2 kez üst üste kırmış ve tedavi sürecindeyken sol kolunda tümör tespit edilmişti.
 
Ailesinin maddi durumunun yetersiz olması sonucu çeşitli zor aşamalardan geçen Pato, atlattığı bu zor günlerinin ardından an itibariyle sakatlık problemlerinden de arınmış imajıyla 26 yaşında ve yeniden avrupa futbol pazarına dönecek potansiyeli fazlasıyla taşımakta.
 
Brezilya Ulusal Futbol Takımı forması altında 27 maçta 10 golü bulunan golcü oyuncu, seri, çevik ve yaratıcı oyun yapısının yanı sıra teknik özellikleri ve bitirici son vuruşlarıyla tanınıyor. Pato, Chelsea transferiyle, Çin'den gelen çok daha büyük teklifi reddedip yeniden ve belki de son kez sahne aldığı avrupa macerasında rakip savunmaların korkulu rüyası olmayı ve Brezilya Ulusal Futbol Takımı'nın Kupa Amerika aday kadrosunda yer almayı hedefliyor

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!