comScore

Chelsea Chelsea

John Terry, Chelsea'den ayrılıyor mu?

01 Şubat 2016, Pazartesi 15:13
John Terry, Chelsea'den ayrılıyor mu?

John Terry'nin Chelsea macerası sona mı eriyor?

FutbolArena - Futbol kariyerine Londra'da West Ham United'ın dünya futboluna birçok yıldız ismi kattığı meşhur altyapısında başlayan ve çocukluk yaşlarında orta sahada oynayan John Terry'nin yolu henüz 14 yaşındayken Chelsea ile buluşmuştu. 

John Terry hangi takıma gidecek?


17 yaşındayken sırtına taktığı Chelsea A Takımı formasını 18 senedir başarıyla ıslatan efsane kaptan ve aynı zamanda efsane savunma oyuncusunun Chelsea macerasının sezon sonu sona ermesi bekleniyor.


John Terry'nin Chelsea kariyeri


Chelsea forması altında 696 resmi maça çıkan, 66 gol atan, 1 kez Uefa Şampiyonlar Ligi, 1 kez Uefa Avrupa Ligi, 4 kez Premier Lig, 5 kez İngiltere Federasyon Kupası ve 3 kez de İngiltere Lig Kupası şampiyonluklarının tadına varan İngiliz oyuncunun sözleşmesi sezon sonu bitiyor.
Chelsea'nin bu sezon yaşadığı hüsran dolu günler sonrası kulübün yeni gelecek teknik adamla birlikte yeniden yapılanmaya gideceği gerekçe gösterilerek John Terry'nin sözleşmesi uzatılmadı. Premier Lig'de 477 kez forma şansı bulan ve bu alanda en çok forma giyen 5. oyuncu olan John Terry, yine Premier Lig'de olmak üzere attığı 40 golle, Premier Lig'in en fazla gol atan savunma oyuncusu konumunda.

O bir lider, o bir efsane, o bir takım ruhu!

John Terry, 2008 Uefa Şampiyonlar Lig Final'inde Manchester United karşısında seri penaltı atışlarında penaltıyı kaçırdıktan ve takımının kupayı kaybetmesi sonrası döktüğü gözyaşlarıyla, yüzlerce maçta sahaya yansıttığı üstün karakterle, sayısız maçta savunmada derslik performanslar sergilemesiyle Chelsea tarihinin unutulmazları arasında yer alacaktır.

Kaptan, Chelsea ile muhtemelen yollarını ayıracak olmasına rağmen yazın da sıkça dile getirdiği üzere futbola elveda demeyecek ancak beraber birçok başarıya imza attığı Frank Lampard gibi İngiltere'de başka bir takımda forma giymek yerine ada dışında bir serüvene atılacak.

Savunmadaki partneri Kurt Zouma'dan önemli çıkış.John Terry'nin stoper bölgesindeki partneri Kurt Zouma ise konuya dair şu şekilde bir çıkış yaptı; “ Bence en az 1-2 sene daha oynayabilir. Bence hala üst düzey seviyede ve bu da demek oluyorki oynamaya engel olacak bir durum söz konusu değil. Chelsea'ye geldiğim günden bu yana onun gayet iyi oynadığını düşünüyorum. Açık konuşmak gerekirse, tek bir maç  bile kötü oynadığını görmedim. “

2005, 2008 ve 2009 senelerinde Uefa tarafından Yılın En İyi Defans Oyuncusu ödülüne layık görülen John Terry ülkesi İngiltere'nin Ulusal Futbol Takımı formasını da 78 kez giyme başarısı gösterdi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!