comScore

Chelsea Chelsea

Chelsea'nin yeni teknik direktörü kim olacak?

29 Ocak 2016, Cuma 14:08
Chelsea'nin yeni teknik direktörü kim olacak?

Önümüzdeki sezon için konuşulan İtalyan kim?

FutbolArena Dış Haberler - Jose Mourinho ile yollarını ayırdıktan sonra takımı 2. kez ve yine geçici olarak Guus Hiddink'e emanet eden Chelsea'de önümüzdeki sezon için İtalyan Antonio Conte ismi öne çıktı.

Daily Mail'den Kieran Gill'in servis ettiği habere göre Antonio Conte bu görev için şu an başında bulunduğu İtalya Ulusal Futbol Takımı ile 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası sonrası yollarını ayırmaya hazır.
 
Kieran Gill'e göre Chelsea'nin gündeminde Premier Lig'e fazlasıyla hakim, Southampton'dan sonra şimdi de Tottenham Hotspur'ı çalıştıran 43 yaşındaki Arjantinli teknik adam Mauricio Pochettino ve Juventus'u çalıştıran 48 yaşındaki İtalyan Massimiliano Allegri de var.
 
Ancak Pep Guardiola'nın Manchester City kulübüne göz kırpmasından ötürü Pep Guardiola isminden şimdilik vazgeçildi.
 

Antonio Conte kimdir?

 
46 yaşındaki İtalyan teknik adam futbolculuk kariyerinde 14 sene kadar bir süre zarfında Juventus savunmasında başarıyla forma giyerken, sayısız kupayı kaldırma hazzına ulaştı.
 
Teknik adamlık kariyerinde ise Bari ile Serie B şampiyonluğu yaşarken, Juventus ile 3 kez Serie A, 2 kez de İtalya Süper Kupası şampiyonluğu tattı.
 
İtalya'da 3 kez Yılın Teknik Adamı ödülüne layık görülen Antonio Conte hala İtalya Ulusal Futbol Takımı'nı çalıştırıyor ve bu yaz 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Belçika, İsveç ve İrlanda Cumhuriyeti'nin yer aldığı ' Ölüm Grubu' lakabı verilen zorlu grupta mücadele edecekler.
 
Antonio Conte'nin İtalya'da birçok kulüp çalıştırdıktan sonra ulusal düzeydeki bu tecrübesinin ardından artık avrupada bir takım çalıştırmayı istediği de kulislerde sıkça konuşulanlar arasında.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!