comScore

Chelsea Chelsea

Romelu Lukaku: 'Drogba idolüm ama tarzımız farklı'

09 Aralık 2015, Çarşamba 13:48
Romelu Lukaku: 'Drogba idolüm ama tarzımız farklı'

Romelu Lukaku'dan Didier Drogba yorumları.

FutbolArena - Everton'ın yetenekli ve formda santraforu Romelu Lukaku'dan Didier Drogbahakkında ilginç açıklamalar geldi. 22 yaşındaki Belçikalı santrafor DidierDrogba'nın kendisi için bir idol olduğunu ancak onunla arasında birtakım tarzfarklılıkları olduğunu ve kendisinin kendine has biri olduğunu dile getirdi.

Chelsea'de genelde başka kulüplerekiralanarak 3 sezon geçiren ve birçok futbol otoritesi tarafından geleceğinDrogba'sı olarak tanımlanan Romelu Lukaku, bu benzetmeler karşısında gururduyduğunu ancak amacının kendine has tarzıyla, kendine ait bir isim yaratmakolduğunu ifade etti.

Yetenekli golcüsözlerine şu şekilde devam etti; 

"Drogba benim ideolümdür. Bunu kendisi de biliyor. Ancak ortada şöyle de birgerçek var ki, ben Romelu Lukaku'yum, ailem benimle şimdiden gurur duyuyor veben kendime ait bir hikaye yaratmak istiyorum. 

Bu demek değildir ki Drogba'ya saygıduymuyorum. Dedim ya o benim için bir idol ancak oyun anlayışlarımızda birçokfarklılıklar söz konusu. Tarzlarımız ciddi anlamda farklı ve ben genç bir oyuncuolarak çok daha fazla çalışıp en üst seviyede yer almak, bu esnada da takımarkadaşlarımla birlikte büyük başarılara imza atmak istiyorum. Bunun getirisiolarak da kendime ait bir hikaye ve yalnızca bana ait olan, örnek, imrenilecekbir isim yaratmak istiyorum. "

" O benim en iyi arkadaşlarımdan birisi.Hatta babam konumunda. "

Bundan 2 sene önce yapılan bir röportajda 20yaşındaki Romelu Lukaku, 35 yaşındaki takım arkadaşı Didier Drogba için " Drogbabir efsanedir. Şimdi bana düşen de bu efsaneden feyz alarak, kendi efsanemiyaratmaktır. Bu atılımı oldukça erken gerçekleştirebilmek adına var gücümleçalışacağım. 

Drogba benim takımdaki eniyi arkadaşlarımdan birisi. Hatta onun konumu benim hayatımda çok daha özel birkonumda, babam gibi diyebilirim. Bir baba gibi neyi, nasıl yapmam gerektiğikonusunda bana akıl veriyor, telkinlerde bulunuyor. 

Antreman bitiminden sonra mutlaka sohbetediyoruz ve fikirlerini alıyorum. " şeklinde konuşmuştu.

Romelu Lukaku hakkında bilinmesigerekenler

13 Mayıs 1993 Belçika doğumlu, 1.90 boyunda,94 kilo ağırlığındaki santraforun tam adı Romelu Menama Lukaku'dur.

Belçika'da çeşitli kulüplerin altyapısındagörev aldıktan sonra Anderlecht ile profesyonelliğe adım attı. Chelsea'de çok azforma şansı bulurken, West Bromwich Albion forması altında kiralık olarakgeçirdiği 2012-2013 sezonunda Premier Lig'de 35 maçta 17 gol, 4 gol pasıistatistiğiyle oynadı.

2013-2014 sezonunda yaz transfer dönemininkapanmasına sayılı saatler kala, sezon boyu olmak üzere Everton'a kiralandı ve osezon Premier Lig'de 31 maçta 15 gol, 6 gol pasıyla oynadı.

Bu performansın ardından 2014 yazında 28milyon Sterlin gibi önemli bir bonservis bedeli karşılığı Everton ile 5 seneliksözleşme imzaladı. O sezonu Premier Lig'de 36 maçta 10 gol, 5 gol pasıylatamamladı.

Bu sezon ise 15 Premier Ligmaçında 11 gol ve 4 gol pası gibi oldukça önemli bir katkıyla oynamakta.

Topla birlikte süratlenebilmesi, kolay adamgeçebilmesi ve uzaktan etkili şutlarıyla tanınan ve Premier Lig'de 23 yaşınagirmeden 50 ve üzeri gol atan 5 oyuncudan birisi olan Romelu Lukaku, ülkesiBelçika'nın ulusal futbol takımında da 42 maçta 11 gol attı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!