comScore

Chelsea Chelsea

Premier Lig'de beraberlikler haftası

30 Kasım 2015, Pazartesi 15:43
Premier Lig'de beraberlikler haftası

Zirve yarışındaki 4 takım berabere kaldı.

FutbolArena - Premier Lig'in 14. haftası geride kalırken, başta zirve yarışındaki takımlar olmak üzere 10 takım haftayı 1 puanla kapattı.
 
14. haftanın ilk beraberliği ilk yarı boyunca birçok pozisyon bulan ve soyunma odası ve hatta 80. dakikaya 2-0 önde giren Everton'ın deplasmanda Bournemouth ile 3-3 berabere kaldığı maçta yaşandı.
 
Bir diğer beraberlik ise sürpriz bir şekilde zirvede bulunan Leicester City ile Manchester United arasında ilk yarıda gelen gollerle 1-1 biten maçta yaşanırken, Louis van Gaal yönetimindeki Manchester United hücum anlamında yine sınıfta kaldı.
 
Pazar günü oynanan Londra Derbisi'nde çıkış arayan Chelsea, zirve takibini sürdüren zorlu Tottenham Hotspur deplasmanından golsüz beraberlikle ayrıldı. Chelsea'nin bu zorlu deplasmanda önceki haftalara göre çok daha özgüven ve başarılı bir oyun anlayışıyla oynaması dikkat çekiciydi.
 
Slaven Bilic ile sezona sansasyonel sonuçlar alarak giren West Ham ise kendi sahasında West Brom ile 1-1 berabere kalırken, Premier Lig'de ki galibiyetsizlik serisini 4'e çıkardı. West Ham bu puan kaybının yanı sıra Premier Lig'de 3 golü bulunan santrafor Diafra Sakho'yu takım için çok önemli olan hücum silahı Dimitri Payet ve Enner Valencia'nın da içinde bulunduğu sakat oyuncular listesine katma üzüntü yaşadı.
 
Ve zirve yarışını yakından ilgilendiren maçta Arsenal son haftalardaki puan kayıplarına bir yenisini ekleyerek Norwich City deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Arsenal cephesinde Mesut Özil'in hücuma skor olarak katkısı devam ederken, sakat oyuncu listesine Laurent Koscielny ve Alexis Sanchez isimleri de eklenirken, Premier Lig'de kazanamama serisi de 3 maça çıktı.
 
Premier Lig'in 14. haftası geride kalırken, Manchester City ve Leicester City 29'şar puanla zirvede yer alıyor, bu 2 takımı ise 28 puanla Manchester United, 27 puanla Arsenal ve 25 puanla Tottenham Hotspur izliyor.
 
Jurgen Klopp ile bambaşka bir hava ve ivme kazanan Liverpool ise 23 puanla 6. sıraya dek yükseldi.
 
Londra Derbisi'nde Tottenham Hotspur karşısında 0-0 berabere kalan ancak toparlanma sinyalleri veren Chelsea ise 15 puanla 14. sırada yer alıyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!