comScore

Chelsea Chelsea

Chelsea - Liverpool maçı özeti ve golleri

31 Ekim 2015, Cumartesi 19:06
Chelsea - Liverpool maçı özeti ve golleri

Liverpool Chelsea'yi deplasmanda 1-3 yendi. Unutulmaz maçlardan biri olan bu mücadele belki de Mourinho'nun sonu olacak. 

FutbolArena - İngiltere Premier Ligi'nin 10. haftasında Jose Mourinho'nun Chelsea'si sahasında Jürgen Klopp'un Liverpool'unu ağırladı. Maçı 1-3 Liverpool kazanırken, Mourinho topun ağzına geldi. 

Chelsea bu sonucun ardından 11 maçta 11 puanla 15. sırada kaldı. Liverpool ise 11 maçta 17 puana yükseldi ve maç fazlasıyla 7. oldu. 
Kendisini 'special  one' yani 'özel biri' olarak tanımlayan Jose Mourinho, uzun süredir bu lakapla anılıyordu. Jürgen Klopp ise İngiltere'ye geldiğinde gazetecilerin kendisine sorduğu ilk soru buydu. "Siz kendinizi nasıl tanımlarsınız?" Bu soruya mütevazı bir cevap veren Klopp "normal biri" yani "normal one" cevabını vermişti. 

Klopp Liverpool kariyerine ilk üç maçta beraberlikle başlarken, sonraki iki maçı kazanmış oldu. Alman teknik adamın henüz mağlubiyeti bulunmuyor. 


Chelsea - Liverpool maçının özeti ve golleri



Maça Chelsea golle başladı. Henüz 4. dakikada Ramires mavilileri öne geçirdi. Kırmızılar ise ilk yarının duraklama dakikalarında eşitliği Philippe Coutinho ile sağladı. Ceza sahası dışından sol ayağıyla uzan direğe harika bir plase yapan Coutinho iki takımı beraberlikle soyunma odalarına gönderdi.

Jürgen Klopp 2. yarıda 64. dakikada James Milner yerine Christian Benteke'yi oyuna aldı ve bu değişiklik maçın kaderini değiştirdi. 74. dakikada Benteke'nin asistinde Coutinho durumu 1-2'ye getirdi. 83. dakikada ise yine sonradan oyuna giren İbe'ın asistinde bu kez Benteke golü attı ve Chelsea'nin fişini çekti. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!