comScore

Chelsea Chelsea

Diego Costa: "Sahada bir melek değilim"

23 Ekim 2015, Cuma 16:40
Diego Costa:

Chelsea'nin Brezilyal asıllı İspanyol forveti Diego Costa sahada bir melek olmadığını söyledi.

FutbolArena - Chelsea'nin başarılı golcüsü Diego Costa kendine dair açıklamalarda bulundu.
 
Geçtiğimiz sene taç çizgisinde Liverpool'dan Emre Can ile yaşadığı gerilim ve hatta tüm maç Liverpoollu oyuncularla futboldan çok bir kavga içerisinde olmasından sonra bu sene de Arsenal maçında Laurent Koscielny ve Gabriel Paulista ile yaşadığı gerilim sonrası çeşitli cezalar alan Diego Costa, Football Focus'a konuştu.
 
27 yaşındaki Brezilya doğumlu İspanyol santrafor sahadaki hal ve hareketlerini sırf insanlar istiyor diye değiştirmeyeceğini dile getirdi. 2014 yazında Atletico Madrid'ten Chelsea'ye transfer olan başarılı golcünün konuya dair verdiği demeç şu şekilde;

"Futbolda bazı şeyler basit değil"
 
" Futbol son derece ateşli, agresiflik gerektiren bir oyun ve biz oyuncular sahada herşeyimizi veriyoruz. Ancak bazı insanlara göre futbol sanki bir tiyatro gösterisi gibi kanıksanıyor ve bu doğrultuda herkesin uslu ve iyi adamı oynaması bekleniyor. 
Ancak bazı şeyler o kadar da basit değil. Sahaya çıktığınız an takımınız için en iyisini vermeye çalışan, savaşan bambaşka bir insana bürünebiliyorsunuz. 
Son düdük ile birlikte ailem, arkadaşlarım ve özel yaşantım kaldığı yerden, eğlenceli bir şekilde devam ediyor. Ama bana sahada kanat takmaya çalışmayın çünkü ben melek değilim.
"İngiltere ile İspanya arasında farklar var"
 
Ada futbolu ile İspanya'da oynanan futbol arasında yönetimsel bazda bazı farklılıklar var. İspanya'da aldığım bir faul sonrası sarı ya da kırmızı kart çıkarken, aynı faul burada çalınmıyor, aynı müdahale burada oyunun doğal bir parçası olarak yorumlanabiliyor. Ülkeler arasında futbolun yorumu ve oynanma metodları arasında önemli farklar oluşabiliyor. Bu konuda şikayetçi olmayacağım. Benim işim o an hangi futbol kültürünün parçasıysam ona adapte olmaktır. "
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!