comScore

Chelsea Chelsea

İngiltere Şampiyonlar Ligi'ne 4 temsilci gönderememe riskiyle karşı karşıya!

22 Eylül 2015, Salı 17:56
İngiltere Şampiyonlar Ligi'ne 4 temsilci gönderememe riskiyle karşı karşıya!

Avrupa arenasında alınan üst üste başarısız sonuçların ardından İngilizler için Şampiyonlar Ligi'ne 4 takımla katılma hakkının kaybedilmesi gündeme geldi. 

FutbolArena Dış Haberler - İngilizler başarısızlığın cezasını çekebilir! Şampiyonlar Ligi'nde son 3 sezonun 2'sinde hiçbir İngiliz temsilcisi çeyrek finale dahi kalamadı.
 
Uefa'nın yeni hesaplama sisteminde son 5 sene baz alınıyor ve İngiliz temsilcilerinin son 5 senede elde ettiği sonuçlar baz alındığında İspanya ve Almanya'nın ardından 3. sırada yer aldığını görüyoruz. İtalya ise İngiltere'nin 4 puan gerisinde 4. sırada yer almakta ve Şampiyonlar Ligi'ne 4 temsilci göndermek için ilk 3'te yer almak gerekiyor.
 
2010-2011 sezonunda Manchester United Şampiyonlar Liginde final oynarken, Tottenham Hotspur ve Chelsea ise çeyrek finali görmüşlerdi. 2017-2018 sezonunda, son 5 sezon kuralından ötürü söz konusu başarılı sezon da artık hesaba katılmayacak.

Bu da avrupa arenasında, özellikle Şampiyonlar Ligi'ne katılacak takım sayısı konusunda İngiltere için tehlike çanlarının şimdiden çalmaya başladığı anlamına geliyor.
 
İngiliz takımları Şampiyonlar Ligi'ne nasıl başladı?
 
Avrupa devlerinin sahne aldığı Şampiyonlar Ligi'nde Premier Lig'den gelen ekipler tarihteki en kötü başlangıca imza attılar.

Premier Lig'in 4 temsilcisinden Chelsea tek galibiyeti alırken, Arsenal, Manchester United ve Manchester City devler ligine mağlubiyetle başladılar.
 
Geçtiğimiz sezonki Şampiyonlar Ligi ilk hafta maçlarında yalnızca 2 mağlubiyet alınırken, 2012-2013 ve 2013-2014'te yalnızca 1 mağlubiyet alındı.

Şampiyonlar Ligi'nde 2004-2005 ile 2011-2012 sezonları arasında oynanan açılış maçlarında ise Premier Lig temsilcileri hiç mağlubiyet almadılar. 

Alınan sonuçlar ise şu şekilde;
 
Chelsea v Maccabi Tel Aviv : 4-0
Dinamo Zagreb v Arsenal : 2-1
PSV Eindhoven v Manchester United : 2-1
Manchester City v Juventus : 1-2

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!