comScore

Chelsea Chelsea

Londra'da zorlu derbi! Chelsea - Arsenal

18 Eylül 2015, Cuma 16:41
Londra'da zorlu derbi! Chelsea - Arsenal

Chelsea ve Arsenal ligde daha da geriye düşmemek için kozlarını paylaşacaklar!

FutbolArena Analiz - Sezon öncesi analizlerde son şampiyon Chelsea'nin şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğu, Arsenal'ın da transfer dönemi sessiz kalmasına rağmen kaleye yaptığı Petr Cech transferi sayesinde son birkaç sezona göre zirveyi çok daha fazla zorlayacağı söyleniyordu.
 
Ancak Premier Lig'in ilk 5 haftası geride kaldığında özellikle Chelsea'nin performansı hayal kırıklığı yaratırken, Arsenal da yine benzer sezon başlangıçlarından birini yaptı.
 
Manchester City'nin 5 maçta topladığı 15 maçla zirvede yer aldığı Premier Lig'de Arsenal 10, Chelsea ise yalnızca 4 puanda olduğundan bu derbinin önemi bir kat daha artmış oluyor.
 
Arsenal menajeri Arsene Wenger'in Chelsea menajeri Jose Mourinho karşısında şansı pek tutmasa da, sezon öncesi oynanan Community Shield Kupası maçında Fransız teknik adamın oyuncuları sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmışlardı.
 
Arsenal avrupa arenasına da iyi başlamadı ve Şampiyonlar Ligi grup eleme maçlarının ilkinde depalasmanda Dinamo Zagreb'e 2-1 yenildiler. Bu maçta Arsenal defansı ve orta saha oyun kurgusu fazlasıyla teklerken, santrafor Olivier Giroud'nun da hem kaçırdığı goller hem de gördüğü kırmızı kart fazlasıyla eleştirilmesine sebep oldu.
 
Birçok kez forvet hattında hatta doğrudan santrafor oynamak istediğini dile getiren Theo Walcott, cumartesi oynanacak olan zorlu Chelsea maçında oyuna Oliver Giroud'un yerine santraforda başlarsa şaşırmamak gerekir.
 
Chelsea cephesinde ise Eden Hazard'ın bu sezon form tutamaması kuşkusuz en büyük problem. Belçikalı top cambazının bu denli kötü performanslar sergileyeceğini kimse tahmin etmezdi. 
Everton v Chelsea - Premier League : News Photo
 
Bu arada Şampiyonlar Ligi grup eleme maçında stoper John Terry, sağ bek Branislav Ivanovic, orta sahanın defansif oyuncusu Nemanja Matic dinlendirilirken, golcü Diego Costa ise dinlendirilmek adına yedek kulübesinde olmasına rağmen Willian maçın 23. dakikasında sakatlanınca mecburen oyuna girmek zorunda kaldı.
 
EKSİKLER :
 
Ev sahibi Chelsea cephesinde orta sahanın hücuma yönelik etkili ismi Willian ile yeni transfer golcü Pedro ve as kaleci Thibaut Courtois sakatlıklarından ötürü maç kadrosunda yer almayacaklar.
 
Arsenal için önemli eksikler arasında orta sahanın yetenekli ismi Jack Wilshere ve yine orta sahanın hücuma dönük isimlerinden Tomas Rosicky ile forvet Danny Welbeck göze çarpıyor.
Arsenal Training Session : News Photo
 
İSTATİSTİKLER : 

Bire Bir İstatistikler 
 
Arsene Wenger'in Jose Mourinyo'ya karşı menajer olarak çıktığı 14 maçta ki ilk ve tek galibiyeti bu ağustos ayında oynanan ve Arsenal'ın 1-0 galibiyeti ile sonuçlanan Community Shield maçında idi. 
 
Chelsea rakibi karşısında Premier Lig'de oynadığı son 7 maçta da yenilgi yüzü görmezken, en son yeniliyi Robin van Persie'nin hat-trick yaptığı 2011 senesinde almıştı. 
 
Chelsea

Jose Mourinho has lost back-to-back Premier League games for the first time since May 2006. He has never lost three in a row or suffered successive league home defeats. 
Chelsea geçtiğimiz sezon boyunca toplam 3 mağlubiyet alırken, bu sezon ilk 5 haftada 4 mağlubiyet aldı. 
Bu tablo da onlar adına 1986'dan bu yana ki en kötü başlangıç oldu. 
 
Chelsea bu sezon oynadığı 5 maçta da kalesinde 2 ve üzeri gol gördü.
 
Arsenal 

Arsenal Premier Lig'de oynadığı son 8 deplasman maçonda 7 galibiyet, 1 beraberlik alırken, bu 8 deplasman maçında yenilgi yüzü görmedi. 
 
Premier Lig kalecileri arasında kalesini en çok gole kapayan kaleci ünvanı 169 maçla David James'e ait. Petr Cech ise 165 maç kalesini gole kapadı ve bu rekoru geçmesi oldukça yakın gözüküyor.
 
Theo Walcott 11'de başladığı son 11 Premier Lig maçında 11 gol attı. 
 
Mesut Özil geçen 2015'in en çok gol pozisyonu üreten oyuncusu konumunda. ( 76 gol pozisyonu )

Takımların Son Resmi Maçları Bazında Form Durumu :
 
Chelsea : Beraberlik-Mağlubiyet-Galibiyet-Mağlubiyet-Mağlubiyet-Galibiyet
 
Arsenal : Mağlubiyet-Galibiyet-Beraberlik-Galibiyet-Galibiyet-Mağlubiyet

CHELSEA - ARSENAL MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Chelsea – Arsenal maçı saat kaçta?
 
Chelsea – Arsenal maçı bu cumartesi saat 14:45'te oynanacak. 
 
Chelsea – Arsenal maçı hangi kanalda?
 
Chelsea – Arsenal maçını saat 14:45'te Lig Tv3 canlı yayınlayacak.
 
MUHTEMEL 11'LER

Chelsea : Begovic; Ivanovic, Terry, Cahill, Azpilicueta; Matic, Fabregas; Ramires, Oscar, Hazard; Costa.
 
Arsenal : Cech; Bellerin, Gabriel, Koscielny, Monreal; Coquelin, Cazorla, Ramsey, Ozil, Sanchez; Walcott

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!